Polu! Maciej był zdziwiony, że życzę sobie nawiercenie otworów w dnie w środku zimy
To nasze garnki, które musiałam wymienić, jak zmieliliśmy kuchnię. Tzn te również mogłam używać na indukcji, ale Maciej stwierdził, że to archaizmy.
Wszystkie pojemniki będą prezentowane w zależności od wyglądu. Jak im się zakwitnie ładnie - pójdą przed dom, jak nie teges - poupycham po powierzchniach płaskich.
Krokus De Jagger jest bardzo wczesny. Polecam! Jest piękny i dobrze się rozrasta. Pozostałe krokusy albo jeszcze śpią, albo ledwie wychodzą.
Żanetko! Ja też czekam na zimę, ale chyba się nie doczekam. A może to ona czeka na mnie
Czeka aż wyjdę z ogrodu, by mogła zapanować...
Halinko! Tylko te dwa ranniki się wychyliły. Reszta jest jak u Ciebie. A te krokusy to De Jager. One są piękne i mega wczesne. A na pokaz cebulowych zapraszam już dziś, ale nie wiem, kiedy zakwitną, jak posadziłam w grudniu i styczniu
Pogoda się popsuła, miałam nadzieję, że zima będzie, a tu tylko chlabra. Zaczął padać deszcz ze śniegiem i myślałam, że po nocnym mrozie szklanka będzie, a tu nic...
Taki świeżo kupiony w biedrze: