Dziękuję
Wiesiu! Syrop z jarzębiny można tak pić z wodą, można do herbatki, do deserów, można użyć np zamiast klonowego do racuchów, naleśników. Klonowy jest pyszny, niedawno odkryłam, ale wole nasze rodzime jedzenie. W tym roku jest urodzaj na jarzębinę. Inne owoce zreszta też, bo podczas kwitnień było sucho i ciepło. Wszystko zapylone!
Basiu! Dziękuję! dalie są idealne do stroików, ale nie wiem, jak będzie trwały. Pewnie kilka dni będzie przyzwoicie wyglądał.
Ewka! Ja żyję tą nadzieją
czasami wykopki zaczynałam w połowie listopada, a łodygi zielone jeszcze były. Mam nadzieję, że niejedną dalię jeszcze zobaczę rozkwitniętą.
Nelu! Chciałam się jeszcze zapytać o tą hostę cudną od Ciebie. Skąd ta nazwa? Jakaś robocza? Czego to sport? Split Milk? Może mówiłaś o niej lub pisałaś, ale nie mogę znaleźć , a ja mam kompletną sklerozę
Tak
Tomku, wszystkie piękne niesłychanie!Łatwo się zakochać
Gosiu! Dziękuję za miłe słowa. Tak, brakuje, ale taka jest kolej rzeczy
Dalie będę uprawiać dopóki sił starczy i zawsze mama dostanie ode mnie bukiet na urodziny
Naprawdę przydałby się jeszcze miesiąc złotej jesieni. Dziś jest pięknie, słonecznie i po chłodnym ranku zrobiło się ciepło. Aż się chce robić w ogródku!
Na dziś