Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/11 09:14 #100538

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48182
Nie masz litości! Takich kolorów się teraz nie pokazuje! :mur U mnie w tych kolorach tylko obrus z haftem łowickim! 2smiech
Z Twojego zamówienie mam tylko Rose de Rescht i jestem mega zadowolona! Robię z niej konfitury! :mniam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/11 11:12 #100561

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5672
Witaj!
A ten Leroy to w Piasecznie może? Mam blisko, bym zaglądała często :)
Pozdrawiam flower

--=reklama=--

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/13 10:49 #100795

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Dziś mam wolne więc oddaję się totalnemu lenistwu .....ostatnie dwa dni to intensywne szkolenie oczywiście z tematów ogrodniczych :woohoo:

Danusiu witaj :buziak jestem ciekaw jak w twoim ogrodzie rozwinie się miłość do róż.....jak inaczej to nazwać jeżeli poświęcamy uwagę kolczastym badylom przez cały rok - może w zimę mniej ale za to męczymy sklepy internetowe 2smiech to tak jak z kochaną kobietą po za małym wyjątkiem ....w zimę M. poświęcam więcej czasu..... gwizdac wink-3 :buziak :kocham

Martuś Kochana wiesz że to TY zaraziłaś mnie różami ale to chyba już Ci mówiłem :kocham :buziak ,lista zakupów jest wyżej, wiesz że jestem na etapie karczowania - wylatują dwa świerki kłujące (po co ja je sadziłem krecigl :diabelek ) Pan Bucek mnie chyba wtedy opuścił :oops: i już mam miejsce na róże.
Różę Lykkefund planuję podsadzić ,,do'' Flammentanz ......może ciekawie wyglądać , wiem że to potwór, potrzebuję go w miejsce gdzie milin narobił mi strat w tynkach budynku. :burza Kierownikowi odradziłem zamawianie teraz ciemierników ale wiesz jak to jest gdy ,,ktuś mundry'' zamawia towar z centrali :( .Towaru nie schowam bo po primo pożegnałbym się z pracą, po secundo brak zaplecza na rośliny....ekogroszek ma swoje zaplecze a rośliny niet :nie_wiem .

Ewa zawsze będę to powtarzał do bólu PESEL prawdę Ci powie, energia jest teacher tylko dlaczego w moim otoczeniu jest tak duży procent zwalniających się pracowników ( brak finansowej motywacji think: ), byle do wiosny...ja już widzę siebie biegnącego z motyką do ogrodu polewkamax .

Nella no dobra ...to nie będę mówił do Ciebie pieszczotliwie... :nie_wiem think: wink-3

Zuza masz rację a propo Czesia.... :bravo

Miłka konfitur to ja nie zrobię mam dwie lewe ręce do gotowania, za to z lubością pochłaniam dobre ,,jadło'' cook

Kalmia witam ,jak czują się magnolie , ja u siebie mam jedną która co roku marznie Cleopatra i ma całe 30 cm 2smiech - sadziłem w różnych miejscach , mieszałem podłoża i ciągle porażka... :diabelek pracuję w Jankach

jak pisałem wyżej firma wysłała mnie na dwudniowe szkolenie , prelegentem byli Compo,Tamark,Legutko,Target , drugiego dnia wykład prowadził Marek Jezierski - nawet miałem czas na prywatną rozmowę....facet jest mistrzem - jak to fajnie pogadać jak mistrz z mistrzem 2smiech wink-3 (żartowałem) ....co za zgodą uwieczniłem ....

jak również był czas na relaks, hotel ze wszelkimi wygodami a posiłki.....mniam,mniam..... :mniam :mniam :mniam

Ostatnio zmieniany: 2018/01/13 10:51 przez chester633.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, takasobie, Krzysia, edulkot, VERA, inag1, zuzanna2418, Elżbieta, zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/13 13:19 #100800

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
No pięknie :woohoo: lista róż długaśna, rewolucja w ogrodzie a i wyjazdy służbowe choćby wczasowe 2smiech
Tę chyba zbyt dużo nasadziłam iglaków i kto wie co ten rok przyniesie za rewolucje, ale najpierw mus uporać się z zaległościami B)
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/13 14:19 #100805

• Mała Mi
  • Mała Mi Avatar
  • Wylogowany
  • Senior forum
  • Otrzymane podziękowania: 108
Seul - klony i róże... bosko :)

Pozdrawiam noworocznie :)

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/13 22:56 #100861

• artam
  • artam Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 122
Miło czytać, że się Panu dobrze wiedzie, baseny,spa :) Praca w LM, to roxumiem, że będziemy uprzedzeni o ewentualnych rzutach atrakcyjnych towarów? Wiele tego nie ma, więc się nie przepracujesz :) Proszę teraz doradzić z powrotem :) kierownikowi zamawianie cieierników, bo dwa chyba lata temu to bardzo fajne były... Ale czy nie w OBI...
Nieważne, ważne, że forma jest, chęci i działania zakupowe też, a że to wciąż róże, cóż, no to cóż, że róże :lol: Odbiór osobisty z Floribundy? I Złota Rybka potem? :lol:
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/14 11:05 #100873

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33600
No to same dobre wieści zwyc
Jak ja bym się rzuciła do tego basenu... uwielbiam takie puste pływalnie, bez przeszkód można płynąc na koniec świata :)

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/14 19:59 #100937

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Pawełku powiem Ci że coraz więcej róż mi sie podoba a wchodząc do Martusi to już ogólnie oczopląsu dostaję rotfl troszkę zamówiłam i teraz będę czekać na marzec :tup super miałeś to szkolenie i to z wszelakimi wygodami noooo może jak dla mnie basen niekoniecznie bo pływam jak siekier-od razu idę na dno polewkamax nawet jak byliśmy na termach to M mnie za rękę przez srodek basenu dużego prowadził i się potknęłam i wpadłam do wody 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/16 08:43 #101067

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Ja jakoś na Jezierskiego nigdy nie trafiłam. Jest może mniej medialny jak Witold (z nim kilkakrotnie rozmawiałam), ale jest profesjonalistą. Spotkania gratuluję, szkolenia również!

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/16 13:29 #101092

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5672
J-ki też w sumie mam niedaleko, więc na wiosnę odwiedzę na pewno :)
Co do magnolii 'Cleopatra' to też u mnie słabo rośnie. Ale ją nie ruszam. Kilka pąków kwiatowych ma i, jeżeli wiosna będzie łaskawa, spodziewam się pięknych kwiatów.
W tym roku mam w planach odkupić kilka straconych odmian. No i trochę zaczynam się niepokoić o moje grandiflorki. A mam 3 :)
Dziś -9 z rana i zero śniegu ... :(
Pozdrawiam

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/16 14:59 #101095

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Oj niektórym ,to się powodzi :zdrowko baseny ,celebryci ,fajna praca ....tylko pozazdrościć .Ale gwoli sprostowania ,to wydaje mi się , że to Ty przy Jezierskim jesteś mistrzem .To ,co Ty wiesz o roślinach ,to on długo nie będzie wiedział . Co roku widzę i słucham go na wystawie Zieleń to życie ,szału nie ma :na_ucho
Trzymaj się Pawełciu zdrowo i aby do wiosny :slonko :slonko

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/16 21:55 #101126

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72855
Fajnie, że doszedłeś do super formy i dbasz o tę formę...Zazwyczaj zimą zaczynamy rdzewieć, zwalniamy tempo (i myślimy 'byle do wiosny'), ale widzę, że nie Ty. :witaj Mi coś nie służy to zimowanie na Wyspach, z utęsknieniem czekam na powrót do kraju. :zdrowko

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/17 19:20 #101211

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Witam wszystkich zaglądających :przytulam ziemia zmarzła i taniec z szpadlem w ogrodzie odpada, ew. z pilarką spalinową - jeszcze jeden świerk trafi na opał i do rozdrabniarki.
Majka - iglakowe szaleństwo i mnie dopadło w czasach obsadzania pustej działki ale jest teraz plus bo jest co wycinać 2smiech :grabie
Ania -Mała Mi witam właścicielkę ogrodu ,,w moim stylu'' :bravo
Martuś - artam jak się cieszę że jesteś Tutaj :buziak zamówienie z Floribundy już opłaciłem ale mam nadzieję na spotkanie wiosenne (szkółking) :woohoo: co do mojej nowej pracy to też miałem inną wiedzę z ,,pozycji'' klienta sklepu a tak na marginesie uwierz mi jest co robić - to nie tylko rośliny,środki ochrony,podłoża ,narzędzia,myjki,pompy,meble,grille ale cała masa ogrodzeń i wszystkiego co się z tym ,,wiąże'' krecigl . Ciemierniki już podobno zamówione co do sklepu w którym pracuję dam znać. Właśnie skończyła się wyprzedaż bombek i innych pierdół - ozdób świątecznych -80%. A róże to już wiesz że to wina Marty :diabelek 2smiech wink-3
Ewa basen był pusty bo ludziska nie zabrali kąpielówek wink-3
Danusiu do ogrodu Markity wchodzisz na Forum a ja byłem kilka razy w realu :woohoo: i co .....szczęka opada zdziwko :bravo co mam ci powiedzieć - piękny ogród..... teacher
Miłka ja p.Witolda mam na co dzień think: mieszka na mojej ulicy 2smiech muszę go poprosić o wspólną fotę.... :fotka
Swietłano :przytulam to w takim razie zapraszam na wiosnę ,mam działać na ogrodzie zewnętrznym podobno ruszamy od marca think: tylko weź dużyyyy wózek :diabelek
Ewa :buziak kiedy się umówimy na podziwianie kwitnienia twoich azalek i RH :oops: Pan Marek może ma tremę na ZtŻ przed tak liczną publicznością.
Poll-uś :przytulam zimą to najlepszy czas na wycinkę bo na wiosnę to już brak czasu a i mam miejsca na nowe nasadzenia, byle do wiosny.

kilka fotek z ogrodu
wrzośce chyba się budzą.....

cdn.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Kalmia, piku, takasobie, Krzysia, edulkot, VERA, inag1, zuzanna2418, Ness ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/18 22:50 #101320

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9960
Widzę, że powoli forum rozkręca się różanie
Do tej pory królowały rh. paprocie. dalie i byliny
Ja też popełniam zamówienie w Flor.., ale tylko wymieniam róże, które mi się nie podobają
Przynajmniej na razie gwizdac

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/19 09:20 #101339

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Jak z Witoldem będziesz miał zdjęcie - pokaż koniecznie! wink-3 Ja mam kilka, bo siostra zawsze mi kazała pozować.

Piękne zdjęcia! To czerwone to kalina?

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/01/19 17:39 #101402

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25358
Czy kalina, aby zawiązać owoce musi mieć zapylacza ??? Mija kwitnie bardzo obficie a korali ani ani :(

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/02/02 19:34 #102842

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Małgosiu w tym sezonie miałem nic nie kupować....powiedzmy :diabelek a popełniłem i opłaciłem już trzy zamówienia :mur Floribunda,Sadzawka i Lilypol - oprócz róż i lylyi wzięło mnie na liliowce :nie_wiem
Miłko jak spotkam p.Witolda to poproszę o fotę :fotka czerwone owocki to kalina Compactum, bezproblemowa , tylko czasami dopadają ją mszyce. Owocki po przemrożeniu zjadają bażanty i drozdowate.
Vera moja kalina zawiązuje owoce co roku, nic mi nie wiadomo że potrzebuje zapylacza , mam jeszcze w ogrodzie krzewy kaliny koralowej 'Xanthocarpum'

troszkę lata ,

pięknota William Shakespeare

Błękitny Anioł

Meidomonac

zielono
Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia, Krzysia, edulkot, inag1, zuzanna2418, Margo2, zanetatacz, nelu-pelu, Puszek

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/02/02 20:45 #102855

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Pawełku noooo nie wiem czy do Ciebie zaglądać bo jeszcze Ty mi tu różyczki na pokuszenie wstawiasz???? rotfl róża i powojnik cudne :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/02/02 23:21 #102878

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16310
Paweł to niemożliwe, że masz tak mało fotek z lata!
Proszę nam nie żałować.
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2018/02/05 10:42 #103180

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Całuję w czółko, Pawełku! 55razy! polewkamax
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.083 s.