Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/27 21:04 #62017

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Pogoda za oknem mocno ,,barowa'' więc mam czas na odrobienie zaległości B) .Do ogrodu wyszedłem tylko zrobić fotki chwastom które zaatakowały moje rabaty, zrobiłem kilka zdjęć i uciekłem do domu, burki się tylko jarały bo sarny przyszły na drugie śniadanie na działki obok :spacerek .

Rabata Andrzejkowa biednie wygląda - zniknęły wszystkie tulipany :placz dosadziłem w to miejsce lilie zakupione w Lil.
Ewa wszystkie rodki i azalie kupuję u Kordusa....mieli dobre ceny :bravo
Danusiu,Edyta,Ewa,Gosiu,Juleczko witajcie :przytulam

dzisiejszy ogród, lilie sprinterki - zeszłoroczny gratis...pomarańczowy :unsure: mróz je oszczędził

ocalałe cebulowe

hortensja pnąca

ogród

rabaty jeszcze łyse

Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, Amarant, th, Kalmia, takasobie, Krzysia, edulkot, nowababka, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/28 11:29 #62087

• Roma
  • Roma Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2420
Dzisiaj wracam do domu i też się zastanawiam co zastanę, czy wszystkie moje lilie przypadkiem nie wymarzły krecigl o chwastach to nawet nie chcę myśleć bo zaraz rozboli mnie głowa.

--=reklama=--

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/28 12:31 #62100

• mondfa
  • mondfa Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 291
Hortensja pnąca :woohoo: pierwszy raz oglądam coś takiego hu_rra piękny widok.
Moja córka jest zachwycona tymi żabami 2smiech
Bardzo piękne masz miejsce flower flower flower

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/28 13:43 #62109

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16309
Witaj Paweł,
pierwsze co przyszło mi do głowy po obejrzeniu tych świeżych fotek to - jaki 'grzeczny' ogród! :lol:

Rośliny zdyscyplinowane, już ładnie i kolorowo, z lata pamiętam rozbuchany busz!

Fajnie pooglądać wiosenne ogrody, kiedy są jeszcze niezarośnięte, bardziej widać zamysł projektantów :P

Też zachwycam się hortensją, niedługo na dach zamierza wejść, jak długo tu rośnie?
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/28 13:58 #62110

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17262
nelu-pelu napisał:
Witaj Paweł,
pierwsze co przyszło mi do głowy po obejrzeniu tych świeżych fotek to - jaki 'grzeczny' ogród! :lol:
A mi pierwsze, co przyszło na myśl, to że pomyliłeś zdjęcia wiosenne z jesiennymi rotfl . Ja patrzę na te kolory to dla mnie koniec września 2smiech .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/28 14:51 #62117

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 16771
A ja pomyślałam: Jak schludnie, jak świeżo! :) Ta zieleń trawnika... jak mi jej brakuje! gwizdac

I faktycznie można się teraz trochę rozejrzeć i spytać na przykład, co to za rodek się tu tak ładnie prezentuje... :P a co rośnie naprzeciw niego nad oczkiem? A hortensję cudo! wraz z opisem zapraszamy do wątku :)
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)
Za tę wiadomość podziękował(a): mondfa

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/28 15:16 #62125

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Paweł o jakich chwastach piszesz, bo chyba nie w Twoim ogrodzie. Kiedy zdążyłeś to wszystko ogarnąć. :woohoo: A lilie tez masz jakieś wyrywne. I zdjęcia burków poproszę, szczególnie jak są podjarane. :diabelek
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/28 21:05 #62205

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Moje lilie mróz oszczędził ale poskrzypka nie, zanim sie spostrzegłam całe są w dziurkach...... :nie_wiem kiedy one zaczęły sezon :angry:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/29 08:58 #62266

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7085
Piękny, świeży, kolorowy, zadbany, czyściutki, dobrze zaprojektowany, zachwycający ogród. recourse recourse recourse

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/29 09:46 #62273

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Tradycyjnie witam wszystkich zaglądających chlebem z smalcem i korniszonem wink-3 ,nareszcie przestało padać a ja mam stertę badyli do zmielenia z ogrodu klienta.... :grabie i jeszcze zabawę w jałowcowe bonsai krecigl

Roma Kochana :buziak będzie dobrze już Skrzat tam się wszystkim zajął ,w lesie jest chyba cieplej niż na moim wygwizdowie....bardziej obawiałbym się nornic.... :diabelek

Monika , żaby zaczną swoje koncerty jak zrobi się ciepło ,dla mnie to najpiękniejsza muzyka....nawet przez całą noc jak jest ciepła, sypialnie mamy ,,oknem'' na oczko i ogród :kocham

Neluś hortensje pnącą sadziłem gdy zakładałem rabatę północną chyba w 2010, to był krzaczorek do kolana,co roku jest zasilana magiczną siłą do hortensji, wolę nawozy w płynie bo szybciej docierają do systemu ,,pokarmowego'' danej rośliny teacher .

Edyta no co ty jesień :blink: :oops: też jestem zdziwiony że tak dobrze wyszły zdjęcia ,znaczy się muszę robić fotki jak jest 100% chmur, aparat też ma chyba już 9 ,dobrze że w końcu są już kolory na rabatach, chociaż 90% cebulowych sadzonych jesienią przez Andrzejka i mnie wypełniły brzuchy myszonom :burza

Moniś witaj :buziak musisz zaznaczyć kółkiem o co ,,kaman'' :nie_wiem RH który rośnie pod budynkiem to przeniesiony w marcu Catawbiense Grandiflorum z innej części ogrodu gdzie nie było go widać, nad oczkiem przy kamiennej ,,plaży'' jest kalina koralowa Compactum....jeśli o nią chodzi think:

Inuś, burki polegują...Kokos ze mną przy ,,kozie'' a Azja pilnuje swojego posłanka by ktoś jej go nie zakosił 2smiech i przy okazji ma ,,oko'' na bramę ,swoją budę i drogę....lilie tylko te dwie się wyrwały i o zdziwko nie zmarzły.... think: :diabelek

Ewo u mnie jeżeli były poskrzypki to mróz zamienił je w użyźniacz gleby :diabelek zapewne jeszcze się pojawią a wtedy :patel

Elu ogród sam projektowałem i projektuję do dziś :glupek ostatnio sadziłem 2 tygodnie RH Polarnacht 2smiech biegałem z nim po całym ogrodzie a miejscówkę miałem dla niego pod stopami.... wink-3 :diabelek

powojnik bylinowy Arabela pięknie przyrósł

Rozchodnik okazały * Sedum spectabile 'Aureovariegatum'

rabata Andrzejkowa ...łysa bo bez pożartych cebulowych, uchowało się parę czosnków :placz z prawej strony dosadziłem lilie które miały pojechać do klienta...no cóż życie.... :oops: wink-3

Ostatnio zmieniany: 2017/04/29 09:48 przez chester633.
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, inag1, Margo2, Elżbieta, zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/29 10:14 #62279

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Słowo daję ,że ja też u Ciebie zielska nie widzę .Pierwsze wrażenie takie ,że aż oczy się cieszą na takie widoki .
Czy ten Kordus to daleko od nas ? gdzie to jest dokładniej ? ja to już wiele nie kupię ,ale jakby jakiś z mojej kartki się trafił ,to biorę 2smiech

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/29 21:07 #62378

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewa Kordus jest na trasie Krakowskiej jadąc od W-wy przed Tarczynem.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/29 22:53 #62430

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Ja latałam z wiadrami, doniczkami i miskami, żeby przykrywać wyrywne lilie, ale i tak na liściach widać ślady tej zimowej wiosny :( poskrzypki nie widziałam, ale pryskałam cały ogród jak pryskałam jabłonie przeciw kwieciakowi, teraz pewnie się zjawi a ja będę czekać :patel
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/30 09:23 #62458

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Paweł, a gdzie fotki Twojej skrzyni?
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/30 19:18 #62505

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7567
Pawle, piękna, soczysta, wiosenna zieleń u Ciebie, a hortensja uroczo udrapowana na ścianie domu :bravo .
U mnie, choć mieszkam w zimniejszym regionie, nic nie ucierpiało w trakcie przymrozków, hosty okrywałam, wyrywnych lilii nie, ale mieszkam w środku blokowiska, otoczona krzewami.

Poskrzypka jest łatwa do upolowania i upilnowania :diabelek jedną znalazłam jeszcze przed przymrozkami na szachownicy, na drugą polowałam na 'józefkach' kilkanaście minut, a kiedy ją dorwałam okazało się, że ma kropki polewkamax , Do ogrodu też już powinnam w okularach wink-3 .
Najbardziej boję się ostępki, trudno ją wyśledzić zanim zaatakuje pąki :patel .
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/30 22:03 #62560

• dorkow0
  • dorkow0 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 988
Witaj. Ogród prezentuje się znakomicie. Nie widać żadnych wiosennych niespodzianek. Jest pięknie vishenka
A ja mam pytanie odnośnie hortensji pnącej. Czy ona jest mocno ekspansywna? Mogę ją rzucić na dom? W jakich warunkach słonecznych ona rośnie u Ciebie? Pełne słońce, czy jednak półcień? Ziemie kwaśna?

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/05/01 20:54 #62674

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
edyta napisał:
Paweł, a gdzie fotki Twojej skrzyni?

Edyta mówisz i masz wink-3

Majka ja poskrzypki u siebie nie widziałem za to szron tak :burza ,straty są większe niż myślałem........dziś odkryłem przemrożone -czarne pączki w tawułach Van Houtte'a, jestem ciekaw jak zareagują lilaki think:

Krzysiu witaj ja też już pielę w okularach :nie_wiem pesel prawdę ci powie..... teacher z ostępką spotkałem się w zeszłym roku na liliowcach krecigl

Dorota, hortensja pnąca rośnie u mnie na północnej ścianie, ziemia kwaśna do iglaków wymieszana 1:1 z ziemią ogrodową, jak ,,pójdzie'' po elewacji budynku to już jej nie zmienisz miejsca - zostają ślady po przylgach, mam na budynku 2 szt.

tawuła szara w duecie z jałowcem pospolitym Gold Cone

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edyta, takasobie, Krzysia, edulkot, Elżbieta, zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/05/01 21:14 #62681

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
U mnie to tylko podwyższona grządka, a u Ciebie to prawdziwa skrzynia :bravo . Pięknie wygląda, tylko za wiele roślin to tam nie posadzisz think: . Małgosia z pewnością ucieszy się z większej ilości :diabelek . Twój ogród skojarzył mi się jesiennie z powodu tych intensywnych żółci i czerwieni. Ponadto niewiele liści na drzewach :P . Dobrze jednak, że to wiosna :slonko . U mnie M też skosił dzisiaj trawnik, ale pracowałam do późnego wieczoru i nawet zdjęć nie zrobiłam :P ,
Pozdrawiam,
Edyta

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/05/01 23:41 #62714

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23419
Paweł -bardzo mi przypadł do gustu Twój ogród - taki uporządkowany i obramowany i fajnie dobrane kolory ...muszę pomyśleć o takich roślinnych ramach u siebie
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/05/04 15:22 #63107

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Pawełku :witaj ale u Ciebie wszystko już ruszyło z kopyta u mnie delikatnie startuje oczywiście podkreślając słowo delikatnie 2smiech staw cały czas do roboty bo okazało się że M chyba jakąś dziurę zrobił jak czyścił bo więcej wody ubywa niż ubywało :nie_wiem
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.088 s.