Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/03 10:14 #56773

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Co tu pisać..... 037 .....czasu mało na ogrodowanie to nie znaczy że robota mnie przygniata....ja pracuję 3-4 dni (max.8h) w tygodniu a reszta dla zdrowia,rodziny i ogrodu..... wink-3....gonitwa za pieniądzem nie ma sensu...przychodzi moment światło gaśnie więc tu i teraz :grabie .

Dorotko witaj, w tym sezonie ,,doszły'' do mojego ogrodu 3szt.RH i to nie fioletowe :placz .
Ewa :buziak dzięki że pomogłaś w odróżnieniu kolorów...myślałem że mam typowo męskie widzenie... :diabelek gwizdac
Danusiu myślę że podgoniłaś prace ogrodowe ostatni ,,weckend'' był typowo letni i suchy na Mazowszu.
Hanulku moja Kochana :kocham ,znasz moje podejście do ogrodowania...jak będę chciał las to pojadę do Romy :diabelek :woohoo: albo pójdę z ,,buta'' 10 min. do lasku Żabiowolskiego (teren pod ochroną Gminy) zdziwko a ogród ma być doświetlony, cieniste miejsca mam więc mi tam styknie a żywopłot zdecydowanie lepiej wygląda i nie zaburza mi ogrodowej architektury 2smiech polewkamax Kokos mówisz.....masz...

Inuś futrzaki również dla Ciebie
Romcia to kamień spadł mi z serca...Jasiu za mocno wywijał ,,temi'' nożycami i je popsuł... 2smiech
Małgosiu , moje cięcie kosztowało mnie dużo ciężkiej pracy ale z efektu jestem bardzo zadowolony, teraz tylko czekać aż się zagęszczą i pilnować cięcia 1-2 razy w sezonie.
Grzesiu , w tym czasie jest dość dużo pracy więc nie narzekam.....tylko zeszłoroczna choroba ,,posunęła'' mnie kilka lat do przodu :unsure: zostały skutki uboczne o których nawet ,,fizjologom'' się nie śniło ....jak to mówi Kiepski wink-3
Celinko witaj, działasz już w ogrodzie...

pod namiotem z Lidla już wzeszła rzodkiewka

teraz ciemierniki jak dla mnie są najładniejsze-w pełni kwitnienia

startują forsycje

uwielbiam te maluszki

wiosna w oczku

cdn.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Roma, Amarant, Kalmia, piku, Krzysia, inag1, Gosia1704, Ness, nowababka ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/03 20:48 #56921

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Pawle psiaki cudne :) a reszta to to co kocham-pierwiosnki,ciemierniki i fiołeczek przecudnego koloru :kocham forsycję kupiłam Maluch i czekam czy wreszcie pokaże kwiatuszki :tup Ogródek ogarnięty teraz trzeba sie powoli zabrać za dom przed świetami :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

--=reklama=--

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/03 23:31 #56990

• Roma
  • Roma Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2420
Masz rację Paweł, jak las to do nas a po drodze podrzucisz mi trochę dzwonków :P

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/04 01:14 #56994

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72855
Wcale nie odczułam dyskomfortu na myśll o krzywdzeniu tuj, choc mam nieco inny poglad na ogród. 2smiech Nie mam serca do tych krzaczorów. :blink:
Czy moja Blurettia jest różowa??? Hmmmm...Może nie fiolet, ale czy to stricte róż? think: Taki przełamany, podbity nieco fioletem, chyba???
Ostatnio zmieniany: 2017/04/04 01:15 przez Poll.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/17 08:41 #59535

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Przeprosiłem się z Forum po ostatnich wypocinach , jak cały post poszybował do Matrixa i ogarnął mnie niewyobrażalny smutek :placz :diabelek zobaczymy może lany poniedziałek będzie bardziej......... :nie_wiem .........za oknem o poranku (6.00) -4, teraz piękne słońce a synoptycy wieszczą pogodowy armagedon więc ,,tsza'' porcięta nałożyć i pogalopować do ogrodu podpatrzeć jak minusowe temperatury dokuczyły ,,zielonemu'' think:

Romka,Danusiu,Pollu witajcie, ostatnio się opuściłem w Forumowaniu , czas ogarniania trawników się kończy więc czas to pieniądz i tyle.....za mną nawet pracująca niedziela Palmowa...no cóż takie uroki usług ogrodniczych....chyba będę musiał się przebranżowić z powrotem na ,,śrubki'' do metalowych ptaków.... :blink:

Czosnki biedronkowe sadzone na rabacie Andrzejkowej i przez Andrzejka wyskoczyły jak oszalałe....chyba koński obornik dał im takiego kopa....

nad oczkiem już wiosna, zakwitły kaczeńce

wiśnia wczesna 'Kojou-no-mai'

moje wędzarnicze wypociny ,,wyszły'' palce lizać....z wędzenia na wędzenie coraz lepsze mi wychodzą produkty......wędzone drewnem jabłoni

i taki przerywnik rodkowo,azaliowo,hortensjowy.........zakupy do ogrodów klientów

cdn.
Ostatnio zmieniany: 2017/04/17 08:42 przez chester633.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Amarant, edyta, Krzysia, Gosia1704, Elżbieta, zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/17 09:28 #59542

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8338
Wiesz, że o północy latałam z doniczkami i włókniną, żeby jednak pookrywać to i owo 2smiech . Zaraz idę sprawdzić jak tam po przymrozku, bo jednak u mnie był spory krecigl , przypuszczam, że przy gruncie mogło być z -6* :angry: . Trawa mi chrzęściła pod nogami, jak biegałam z latarką gwizdac . Okryłam parę wyrywnych host i największe lilie, w tym martagony, na które czekam, róż nie tykałam, one sobie poradzą.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/17 10:14 #59552

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Masz rację Pawełku. Pieniądze to nie wszystko. ..

Wiśnia piękna. :)

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/17 13:50 #59596

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23419
Wiśni piękna ,wyroby wędzarnicze -apetyczne a o zakupy rodkowe to nawet zazdrosna jestem... :slonko i ciepełka życzę
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/17 14:02 #59598

• andrzej
  • andrzej Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1150
Czosnki widzę ładnie ruszyły, a jak tam reszta naszych cebulowych nasadzeń ?

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/17 15:37 #59605

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuś a mówiłem....ja przykryłem tylko Andrzejkowe czosnki, lilie w donicach, klonik szkółkingowy ......i.....myślałem że jakoś tam będzie.... :diabelek polewkamax
padły najbardziej wyrywne lilie,pierwiosnki ząbkowane,większość tulipanów i narcyzów w tym tulipany botaniczne,serduszki, języczka Przewalskiego, obydwie Budleje,część host tych z największymi kłami,niektóre powojniki. Wykoślawiły się nawet liliowce rdzawe.......-4 miałem 2 metry nad gruntem......więcej nie zauważyłem :nie .
Beatko witaj w nowym świecie........i rzeczywistości..... wink-3
Żaneta dzięki za pochwałę...nawet mój teść specjalista z 40 letnim stażem wędzarniczo-masarskim pochwalił mój wyrób.
Andrzej, czosnki już wystrzeliły w pąki kwiatowe więc je musowo okryłem ale część listków ,,wygło''....na razie tulipany na nie wystartowały...czuję że podzieliły los większości krokusów.....zostały zeżarte przez nornice....zostały tylko niektóre piętki i korzonki :burza nawet te sadzone w koszykach.
Za tę wiadomość podziękował(a): Elżbieta, zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/17 16:12 #59611

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Ale piękne rodki! Jakie odmiany kupiłeś dla klientów, Ty decydujesz czy oni?
O zabitych roślinkach nawet nie chcę mówić :( Mam nadzieję, że już nie będzie dużo zimniej, bo zmrozi moje wielkie hortensje pnące, bluszcze, trzmieliny, a to już może mnie trafić coś okropnego :mlotek
Już chyba wszystko opatuliłam, jeszcze myślę nad tawułkami i chyba przykryję wszystkie, po co tyle ich nasadziłam, to nie wiem krecigl Ty już niczego nie zabezpieczasz?
:przytulam

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/17 16:37 #59613

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Haniu w jednym przypadku to ja decydowałem co kupić a w drugim RH miał być największy jaki uda mi się kupić....w tym przypadku był to Catawbiense Grandiflorum - to ten największy na zdjęciach.
Reszta rodków to Peter Alan,Kazimierz Odnowiciel,Nova Zembla,Cunningham White , znów Catawbiense Grandiflorum i (pamiętasz naszą rozmowę) Polarnacht.

Dziś nie zapowiadają mrozu więc włókninę schowałem do domku ogrodnika....ale będę czujny i w czasie wieczornego obchodu z Kokosem sprawdzę ,,notowania'' na termometrach.... :unsure:
Ostatnio zmieniany: 2017/04/17 16:39 przez chester633.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/17 16:58 #59618

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Wieczorem leń mnie ogarnia, wszystko zabezpieczyłam i mam spokój. Przecież im nie zaszkodzi ocieplenie nawet jak nie będzie mrozu, myślisz, że po kolacji będzie Ci się chciało gimnastykować z włókniną? :diabelek
Byłam pewna, że dla siebie kupujesz Polarnacht'a. Piękny jest.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/18 07:27 #59734

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Haniu jeden Polarnacht jest dla mnie, nie mam jeszcze wymyślonego dla niego miejsca :grabie taki piękny kolorek mus musi zostać w ogrodzie..... :kocham
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/18 08:56 #59747

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Cześć :owady a ja swojego Polarnachta wywaliłam po wielu latach .Teraz wiem ,że mu zasoliłam podłoże ,bo rośnie w kącie i nie dostaje nawet deka nawozu .Cały poobcinany odbił i w tym roku znów na diecie .Może coś jeszcze z niego będzie .Ja też kilka roślin nakryłam ,zwłaszcza te młode ,ale wiem że nie wszystko .Trudno całego ogrodu nie da się nakryć :na_ucho ładnie u Ciebie ,dobrze ,że zdrowiem nieźle to chociaż możesz robić to ,co lubisz :przytulam
Gdzie kupujesz takie ładne rodki ? gdzieś w okolicy ? Ja szykuje się w maju do Józefiny ,tam mam upatrzonego jednego :kocham

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/18 19:55 #59879

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Pawełku :witaj jestem wreszcie u Ciebie u mnie kaczeńce już też wystartowały ale jeszcze prace przy oczku jeszcze nie skończone bo gdzieś woda ucieka i jak się zrobi cieplej to musimy wodę znów spuścić i sprawdzić folię
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/18 20:14 #59891

• edyta
  • edyta Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17262
W takich momentach cieszę się, że wiosna przychodzi do mnie później :diabelek . Hosty ledwo wychylają nosy i nie miało co przymrozić :diabelek . Złapało serduszkę i kwiat białej bergenii. Tulipany pochyliły łepki, ale dzisiaj już je podniosły :P . Okryłam tylko hortensje ogrodowe, bo już ruszyły z wegetacją i szkoda byłoby kwiatów.
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/18 21:47 #59932

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Masz niezłą zaprawę przy ogrodowych usługach, w sumie to ciężki kawałek chleba, juz my, ogrodowi zapaleńcy to wiemy...... gwizdac
Aż tyle przymrozek wykonczył? zdziwko u mnie jakby mniej ale nie przyglądałam się tak dokładnie.....nawet psy nie chcą wychodzić :spacerek

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/21 14:02 #60588

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9960
U mnie dopiero dzisiaj był lekki przymrozek, ale nie miałam czasu rano sprawdzić co padło, ale liczę, że nic
Widziałam tylko pochylone łebki tulipanów

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/04/21 20:46 #60671

• Juleczka
  • Juleczka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7154
Piękny ogród- kolorowy i z sercem... Doszłam na razie do połowy, bo się mocno rozglądam- ale zostawiam ślad, że bywam. Pozdrawiam. :)
"Ogrodnictwo to niebezpieczne hobby- bywa, że codzienne obcowanie z roślinami zmienia się w uzależnienie." :)

Różanie-i nie tylko-u Juleczki
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.084 s.