Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 2017/06/22 09:10 #72259

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7085
Ino, do Twojego wątku lepiej nie wchodzić bo zaraz ma się ochotę u siebie zacząć przesadzanie. :nie_wolno
Nie palę, ale na tej ławeczce chętnie bym posiedziała. :przytulam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ogród Iny 2017/06/22 20:49 #72370

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Iwona1311 uwielbiam róże i nawet nie wiem kiedy tyle ich nazbierałam. Ciurkadełko już jest. :)
Monika-Sz dziękuję za podpowiedź z pompką. :) Ciurkadełko już jest ale niestety nie tak jak u Ciebie na żwirku, tylko mamy "otwartą" wodę. Tak chciał M a to on kopał dziurę, to decyzja należała do niego. wink-3 Możesz mi napisać cos o tej końcówce rozpryskującej (?) do ciurkadełka . Teraz leci woda z wężyka i nie bardzo mi sie podoba. M mówił, że prawdopodobnie cos takiego jest do akwarium, tylko nie wiemy czy będzie pasowało. Przy kupnie pompki pytałam o taką końcówke w LM ale facet powiedział, że nie ma czegoś takiego. Pewnie nie umiałam wytłumaczyć o co chodzi, bo sama do końca nie wiedziałam o co pytam. wink-3
zanetatacz kałuża już jest i jak w przysłowiu z rosnącym apetytem, mam wielką ochotę na większą wodę w ogrodzie. :)
Nowinko mnie już rozwalanie betoniaka przeszło ale dalej go nie lubię ;)
Cieszę się ogromnie kruszyną. Fajne są te jej cieniutkie listka. Dobrze, że rośnie pomału, bo wiesz jak u mnie jest z miejscem.
Danusia :przytulam
Elżbieta my tak już mamy ;) Napatrzymy się na piękne ogrody i mamy ochotę , jak to powiedział Semper , zaorać swój i zacząć od nowa wink-3

Pozostało mi pokazać moją kałużę. Nie tak miała wyglądać ale dobrze że jest. Koty już spróbowały i powiedziały że jest ok. ;) Trochę jeszcze ją dopracujemy i dla nas też będzie ok. :) Zdjęcia robocze, zrobione przed chwilą, tzn. wieczorem ale mus się pochwalić. :oops:

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, VERA, Elżbieta

--=reklama=--

Ogród Iny 2017/06/22 21:13 #72375

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Inuś! A Ty aby się zmieścisz we w ten basenik,chyba ciut za mały? :diabelek

Krzoki masz tak wypacykowane,że hej!

Buziole!

Ogród Iny 2017/06/22 21:19 #72376

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Inus sliczne to oczko Ci wyszło i kota Ci szmer wody uśpił 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/06/24 08:41 #72730

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7085
No i masz! Znowu nowa robota mnie czeka. krecigl Ciurkadełko muszę mieć i już nawet wiem gdzie. :jupi
Inuś nie wiem czy to było zamierzone, ale kształt i kolor ciurkadełka super się komponuje z drewnianymi elementami ścieżki.
Rzuca się to w oczy na pierwszej fotce. :bravo

Ogród Iny 2017/06/24 15:38 #72771

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23419
Super ciurkadełko i kotek ma gdzie odpocząć .....naprawdę bomba clap
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2017/06/24 16:15 #72774

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33600
Inuś, odpowiem za Monikę, bo kupiłam sobie pompkę do oczka. Końcówka fontannowa (u mnie była w zestawie), są dwa rodzaje: parasolowata i rozbryzgująca. Myślę, że sklepach z akwariami można dokupić, tylko trzeba znać przekrój końcówki :)

Super Wam wyszło to ciurkadełko. Zdjęcia są bardziej z góry i mam pytanie, czy jak do wody wskoczy np. żabka, to da rady z niej wyjść?

Ogród Iny 2017/06/26 15:58 #73083

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
beatrix+ do kałuży wchodzą mi całe stopy wink-3
Przed chwilą zauważyłam, że zamknęłaś wątek. :nie Betinko kochana nie rób nam tego i otwórz z powrotem furteczkę . Uwielbiam do ciebie zaglądać i czytać Twoje zabawne teksty. Na pewno to nie jest tylko moje zdanie. Zawsze poprawiałaś mi humor i jak tak zdrowo się pośmiałam , to od razu nawet najtrudniejsze problemy stawały się od razu łatwiejsze.
Domyślam się ,że to nieporozumienie z Semperem wpłynęło na Twoją decyzję. Trudno jest sobie co nieco wytłumaczyć , tylko pisząc. Spotkajcie się w realu i sobie wszystko spokojnie wytłumaczcie. Oboje jesteście fantastycznymi ludźmi i dlatego nie warto z powodu jednego nieporozumienia palić za sobą mostów.
Dlatego Betinko jeszcze raz proszę , wróć do nas. :kocham
Danusiu kot przyjechał z Anglii i dopiero się u nas aklimatyzuje ;)
Elżbieta do ciurkadełka przymierzaliśmy się parę lat. Pewnie Tobie zajmie to mniej czasu. wink-3 Ścieżka obok, to przejście przez rabatkę do kącika wypoczynkowego. Na razie jeden krążek jest przesunięty, pozostał drugi do poprawy. Zestawienie zupełnie niezamierzone. ;)
zanetatacz ciurkadełko malutkie ale w sumie to chodziło tylko o plusk wody :)
Efkaraj nawet oglądaliśmy takie pompki w zestawie z końcówkami ale wydawało nam się, że do naszej kałuży mają za dużą moc . :) Pozostaje nam teraz poszukać osobno końcówki rozbryzgującej.
Z wody w kałuży korzystają bez problemu koty i ptaki. Ze mnie taki fotograf, że nie bardzo umiałam pokazać jak płasko są ułożone niektóre kamienie. U nas od paru lat nie ma w ogrodzie żabek i ropuszek. Nie wiem czy do tego przyczyniły się koty, czy panująca susza.

A od wczoraj podlewa z góry i to dość solidnie. Dzisiaj to nawet była ulewa . Teraz wyszło słoneczko i jest cudnie. :)
W ogrodzie królują zdecydowanie róże.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Amarant, takasobie, VERA, Elżbieta, zanetatacz

Ogród Iny 2017/06/26 16:01 #73085

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, VERA, Elżbieta, zanetatacz

Ogród Iny 2017/06/26 16:16 #73089

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72855
Ino, calkowicie zgadzam się a propos Betinki ! teacher Jak miedzy przyjaciólmi, wszystko do wyjaśnienia i naprawienia.

Jak wiesz, rózana nie jestem, ale wczoraj, w Wojsławicach zachwyciłam się drobniusią, obsypaną milonem kwiatow roźa o pieknym zapachu. Dokładnie ja ofociłam i jeśli jest w naszej bazie, dodam sporo fotek.
Lilie jeszcze u mnie nie kwitna, co mnie troche dziwi, bo pogoda, jak drut!

Ogród Iny 2017/06/26 17:02 #73091

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16310
A właśnie Ina, dobrze, że pokazujesz jukki, co robisz z zeszłoroczną rośliną? moja tak już się rozrosła,
ma w tym roku cztery pały - tak muszę to nazwać - dwie zeszłoroczne rośliny zrośnięte są z nimi i jak je usunąć? :nie_wiem

A Twoje królewny robią to co umieją najlepiej - królują ! :) :)
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam

Ogród Iny 2017/06/26 21:31 #73125

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś ja dalej czekam na deszcz bo bardzo już sucho a u Ciebie roślinki a szczególnie róże cudnie w deszczu wyglądają :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/06/26 22:47 #73159

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
a mnie zachwyciło ostatnie zdjęcie- bo tego fragmentu jeszcze chyba nie widziałam zdziwko
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2017/06/26 22:48 przez zanetatacz.

Ogród Iny 2017/06/27 07:50 #73199

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
I mnie ostatnie jako, że takie wejście do domu przykuwa uwagę, jest to śliczna kompozycja Inuś :) Masz tak dużo różności i rękę do układania w fajny sposób tych wszystkich roślin. Widać to na każdym kroku flower :przytulam
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Ogród Iny 2017/06/27 14:51 #73269

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48182
Kałuża z kociskiem piękna!
Podoba mi się tez zakręt z jukkami! Taki intrygujący!
Królewny piękne! Jak ja lubię ten czas! hu_rra

Ogród Iny 2017/06/27 21:46 #73360

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Poll Wojsławic to Ci zazdroszczę , cudne miejsce. Czereśni niekoniecznie. ;)
nelu-pelu rozety juk, które kwitną w tym roku wycinamy, bo już powtórnie nie zakwitną ( naturalnie po kwitnieniu ) . Robi to M,bo to ciężka praca. ;) Gdzieś przeczytałam, że tak należy z nimi postępować. Moje, z kwiatami to ubiegłoroczne sadzonki. Często duże kępy wykopuję i robię z nich mniejsze sadzonki.
Danusia u mnie deszczu też nie za dużo. Trawnik zaczyna wysychać. :(
Zanetatacz często pokazuję tę rabatę, tylko robię zdjęcia z drugiej strony, To rabata z Palibinem :)
dobra nuta ta rabata jest bardzo trudna. Rabata południowa, przyklejona do ściany domu, nad nią taras a więc deszcz na połowę rabaty nie dociera a do tego pod nią olbrzymie szambo. Już nieczynne ale strop pozostał a nad nim niewiele ziemi. Za szambem rośnie właśnie Palibin i dwa iglaki a na szambie teraz rosną juki. Może one sobie tu poradzą.
takasobie też lubię ten czas i królewny w roli głównej w ogrodach. :)

U nas dzisiaj było chłodno i pochmurno. Idealna temperatura do pracy w ogrodzie. wykorzystałam ją w stu procentach a teraz czuję każdą kosteczkę, każdy mięsień. wink-3
Zrobiłam parę zdjęć poglądowych praktycznie nie ruszając się z miejsca. Olbrzymi ten mój ogród. 2smiech

nowości :)

na tego klonika też się skusiłam krecigl

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, VERA, Elżbieta, zanetatacz

Ogród Iny 2017/06/27 22:24 #73378

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś może i niewielki ale za to tak cudnie urządzony że dech zapiera muszę chyba trochę od Ciebie odgapić niektóre połączenia ,róże pnąca masz przepiękne mam nadzieję że moje młódki pnące kiedyś tez tak będa wyglądały :bravo
Danusia

WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Lukrecja

Ogród Iny 2017/06/28 11:35 #73436

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
popieram wypowiedź Danusi-masz cudnie clap
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2017/06/29 14:07 #73664

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Ino, wybacz że dopiero teraz, chyba trylion razy przeglądałam ten watek, za każdym razem kiedy już klikałam "odpowiedz" ktoś lub coś mnie odciągało od kompa. Przeglądam tez w telefonie, nawet nie wiem czemu, kiedy włączam stronę forum otwiera mi się Twój ogród :woohoo:
Pięknie skomponowany, do granic możliwości dopracowany. To prawdziwy talent zmieścić tyle okazów na takim skrawku. Poidełko, ciurkadełko czy oczko (zwał jak zwał, woda to woda) wyszło Ci przecudnie, tak naturalnie. Świetnie się wkomponowało w całokształt! A na ławeczce palacza sama chętnie przysiądę... niestety męczy mnie już długo ten okropny nałóg, ale podobno jakieś wady trzeba mieć 2smiech
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i ściskam. Bardzo Ci też dziękuję za stałe wizyty w moim watku :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, zanetatacz

Ogród Iny 2017/06/30 12:21 #73916

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danusiu moje pnące róże są już wiekowe ;) , za parę lat Twoje też będą bardzo okazałe. A co do odgapiania , to chyba wszyscy korzystają z jakiś fajnych pomysłów Forumowiczów, które nam wpadną w oko. wink-3
zanetatacz :kocham
Lukrecja cieszę się, że mój ogród został tak wyróżniony i robi u Ciebie za stronę tytułową 2smiech
Dla mnie to ogromna radość, że u mnie Ci się podoba. Jesteś mistrzem kompozycji i Twój ogród uważam za jeden z piękniejszych i dlatego jak tylko jestem na Forum, to staram się do Ciebie zaglądać. vishenka

U mnie w nocy dość mocno popadało a teraz nadal się chmurzy, jest mocny wiatr i zrobiło się zimno. W ogrodzie nie da się nic zrobić. Przeszłam tylko szybko przez ogród z aparatem i z powrotem zaszyłam się w domu. :)

lobelie raz posadzone, co roku wysiewają się same

Ubiegłoroczna sadzonka derenia w tym roku odbija prawie od zera. Nie wiem co mu się stało, że przemarzł.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, Elżbieta, zanetatacz
Czas generowania strony: 0.107 s.