Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 2017/06/30 13:09 #73924

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Na wstępie pochwalę Twoje malutkie oczko .To jest to o czym marze od lat ,tylko brak wykonawcy .Ale teraz mąż na emeryturze więc może da się namówić .Chwilowo robi mi pergolkę na pnące róże ,Dobre i to
Chcę zapytać o dwie persyjki chyba ,które są obok siebie wyżej na fotkach .Obie z oczkiem ,jedna żółta .
Czy to babilonki ? Ogród Inuś masz pokazowy :mniam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ogród Iny 2017/06/30 16:49 #73937

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14664
To, miejsce z jukami chyba nie pokazywałaś , jest super zdziwko
Pokazałaś ogród w bardzo ładny sposób .Oglądając zdjęcia ma się wrażenia ,że spaceruje się w realu recourse
Bardzo piękny ogród ścieżki rośliny drzewka wszystko pięknie skomponowane recourse clap -brawo Inuś :przytulam

--=reklama=--

Ogród Iny 2017/06/30 18:29 #73938

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Nowinka Ewo, to są te trzy róże, przy których zamówieniu mi pomogłaś. :) Są to Eyeconic Lemonade, Glorious Babylon Eyes i Eyes For You.
Oczko malutkie, bo bardziej chodziło o ciurkanie wody niż o samą wodę. :) W końcu i Ty doczekasz się oczka. Nam to zabrało tylko parę lat a zrobiliśmy w jeden dzień. wink-3
Franusiowa to rabata z Palibinem, którą pokazywałam wiosną. To jej druga strona. :) Dzięki za miłe słowa, tym bardziej że sama masz przepiękny ogród . :kocham
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

Ogród Iny 2017/06/30 21:21 #73979

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Inuś ja dzisiaj troche szalałam w ogródku a trochę w domu i zastanawiałam się ile cierpliwości muszą mieć te nasze roślinki jak kolejny raz je przesadzamy wink-3 chyba że to tylko ja tak łaże z nimi po ogródku jak szalona polewkamax
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/07/01 09:04 #74056

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ze mnie jest straszna gapa polewkamax zapomniałam Ci napisać ostatnim razem o ciurkadełku. Wyszło Wam ślicznie :bravo A teraz jestem pod wrażeniem ścieżki z hostami i żurawkami, cudna jest. I fajne zrobiłaś jej ujęcie, tak jakby ogród nie kończył się. Daje to wrażenie dużego ogrodu. Niech Ci na tym trudnym skrawku ziemi wyjdzie uprawa juk i innych roślin, bo to faktycznie nie jest łatwe :buziak
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Ogród Iny 2017/07/01 10:37 #74079

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23419
zaczarowany ogród clap , clap , clap
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2017/07/01 11:59 #74088

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
inag1 napisał:
beatrix+ do kałuży wchodzą mi całe stopy wink-3
Przed chwilą zauważyłam, że zamknęłaś wątek. :nie Betinko kochana nie rób nam tego i otwórz z powrotem furteczkę . Uwielbiam do ciebie zaglądać i czytać Twoje zabawne teksty. Na pewno to nie jest tylko moje zdanie. Zawsze poprawiałaś mi humor i jak tak zdrowo się pośmiałam , to od razu nawet najtrudniejsze problemy stawały się od razu łatwiejsze.
Domyślam się ,że to nieporozumienie z Semperem wpłynęło na Twoją decyzję. Trudno jest sobie co nieco wytłumaczyć , tylko pisząc. Spotkajcie się w realu i sobie wszystko spokojnie wytłumaczcie. Oboje jesteście fantastycznymi ludźmi i dlatego nie warto z powodu jednego nieporozumienia palić za sobą mostów.
Dlatego Betinko jeszcze raz proszę , wróć do nas. :kocham

No coś Ty!
Niech se chłop żyje w spokoju świętym! Przeca na bank w łeb by dostał za te dąsy o slitfocię.
Poza tym o ile wiem, to przyszły Zlot ma być bliżej Ciebie, a Jurek tak długiego łańcucha nie ma ...

A u Romy też zlot odwołany. .:(
Może to i dobrze, bo nie będzie mi żal.

Na przyszły już się piszę. No chyba, że Adminiralicja wymyśli na Syberii. :)

Wątuś, jak wiesz, działa. ..

Buziole!
Ostatnio zmieniany: 2017/07/01 12:01 przez beatrix+.

Ogród Iny 2017/07/04 21:21 #74616

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danusia nie tylko Ty ciągle przesadzasz rośliny wink-3 Szczególnie, jak się kupi nowe rośliny a na nie miejsca brak. Wtedy zaczyna się kombinowanie i przesadzanie roślin , żeby to miejsce jednak się znalazło. ;)
dobra nuta ciurkadełko to już stara sprawa :P Zdjęcie z hostami , to zupełny przypadek, tak jak większość moich zdjęć. Taki ze mnie fotograf. 2smiech
zanetatacz :kocham
beatrix+ pojedziemy i na/do Syberii , gdziekolwiek Administracja sobie zażyczy. :) Tylko nie wiem czy Siberka da radę przyjąć tyle gości. wink-3

Dzisiaj był fajny dzień, czyli rajd po ogrodniczych. Upolowałam nawet Rozanki. :jupi , bez czarny Eva i parę innych drobiazgów. Naturalnie na Evę miejsca brak. :) Jutro będę się tym martwić wink-3
Teraz jeszcze pilnie muszę znaleźć różowego krwawnika, bo jest mi niezbędnie potrzebny. polewkamax
A to moje Rozanki.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Elżbieta, zanetatacz

Ogród Iny 2017/07/04 21:30 #74617

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś to ja takiego bodziszka chyba jeszcze nie mam musze poszukać rotfl za to jeśli o taki krwawnik Ci chodzi jak u mnie na fotce to mogę sadzonką podesłać :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/07/05 07:04 #74659

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Piękne bodziszki ,jak się rozrosną ,to będziesz miała z nich pożytek .Ja też mam kilka ,ale tak dawno je kupowałam ,że już nawet nie wiem ,jak się nazywają ,Za wyjątkiem ostatniego ,który kupiłam jesienią .U mnie jakoś chłodno i czasem kropi .Złości mnie to ,bo taka ta pogoda niesprzyjająca pracom w ogrodzie i jakoś tak jesienią zapachniało gwizdac

Ogród Iny 2017/07/05 10:20 #74677

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danusiu Rozankowymi bodziszkami zachwyciłam się u Moniki-Sz i dlatego było to polowanko na nie a zgadnij gdzie zobaczyłam cudnego różowego krwawnika wink-3
Jeżeli mogłabyś go skubnąć, to będę przeszczęśliwa. :hejka W ogrodniczych były różne kolory , tylko nie różowy. ;)
A tak swoją drogą, to to Forum robi z nas roślinnych myśliwych. 2smiech
Nowinko też lubię bodziszki i jak widzisz następne kupiłam. ;)
U nas też chłodno, zaledwie 18*C a deszcze to już tylko wspomnienie i w ogrodzie robi się sucho. Też zaczynam czuć jesień. Właśnie zauważyłam u sąsiadki, że korale jarzębiny czerwienieją. :(
Pochwal się, jakie róże wybrałaś na pergolę. Potrzebuję dwie i pewnie bezczelnie odgapię od Ciebie . :) Ale to w myśl zasady, jak naśladować,to tylko najlepszych. :kocham
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Ogród Iny 2017/07/05 18:37 #74732

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
To prawda Inuś -chciejstwa ogrodowe się nie kończą.......u mnie też 2smiech
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2017/07/05 22:41 #74803

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś nie ma sprawy podeślę bo kępę mam dużą :) co do chciejstw to jakoś dziwnie sie lista nie kończy tylko wydłuża 2smiech
Danusia

WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/07/06 12:33 #74912

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7085
Inuś, przyłączam się do pochwał rabaty z jukami, ujęła mnie też ścieżka z hostami i żurawkami. :bravo
Nie przypadkowo pewnie, posadziłaś jasne żurawki po bardziej cienistej (chyba ?) stronie, a ciemne po drugiej. question
Krwawnik mam różowy, tylko nie wiem czy o taki odcień Ci chodzi, umieszczę zdjecie w moim wątku.
Ogród podlany, życzę więc dużo :slonko
Ostatnio zmieniany: 2017/07/06 12:37 przez Elżbieta.

Ogród Iny 2017/07/07 11:57 #75058

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
zanetatacz lista chciejstw to taka niekończąca się lista, szkoda tylko że ogród nie jest z gumy. ;) a jeszcze jak się nakręcę na jakąś roślinkę, to już wtedy jest totalne wariactwo. wink-3
Danusiu bardzo sie cieszę , że chcesz spełnić moje chciejstwo. Tak się zachwyciłam tą kępą u Ciebie, że od razu zapragnęłam zdobyć właśnie taką landrynkę do mojej kolekcji. :) Ostatnio wymyśliłam, że do moich krwawników przyniosę biały z łąki ale to chyba nie jest dobry pomysł bo one są strasznie wysokie.
Elżbieta taki układ rabaty, to zupełny przypadek. wink-3 Zrobiłam rabatę z jasnymi żurawkami, tę akurat tak wymyśliłam. Na rabacie po drugiej stronie rosną rośliny kwitnące przeważnie na biało więc tak rzutem na taśmę dosadziłam ciemne żurawki. Czasami tak jest, że jak się za dużo na rabatach nie kombinuje, wychodzi fajnie. :)
Dziękuję za krwawnikową propozycję . :kocham Kawałkiem różowistego podzieli się ze mną Danusia.

Słoneczko i w miarę ciepły dzień był wczoraj. To już wystarczy, bo by nam się jeszcze w głowach poprzewracało z nadmiaru słońca. :diabelek Dziś już chłodno, pochmurno, deszcz wisi w powietrzu.
a o ogrodzie roślinki zadowolone z takiej pogody. Nic je nie przypieka. :)

nówka bezik Eva

moja Jasmina.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, zielonajagoda, VERA, chester633, beatrix+, dobra nuta, zanetatacz

Ogród Iny 2017/07/07 17:57 #75082

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Twoja Jaśmina przepiękna ,a moja pomału zaczyna przekwitać .Ale jeszcze jest ładna .Koleżanka ją dziś zobaczyła ,to się zachwycała .Ona mało różana ,ale powiedziała ,że też kupi .Co do moich róż pnących to jest jedna którą kupię na pewno ,czyli Bajazzo .Co do reszty to jeszcze nie mogę się zdecydować i nie wiem czy w końcu nie kupię czterech clap Ten bodziszek ostatni ,który kupiłaś jest śliczny ,Jak spotkam to też kupię :kibic

Ogród Iny 2017/07/07 18:27 #75089

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Śliczny ten szczawik na pierwszej fotce i słyszę ,że róż jeszcze przybędzie -super ,będę podziwiać hu_rra
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2017/07/07 20:58 #75108

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś szczawik cudnie wygląda :bravo na kępy liliowców dalej czekam bo startują po jednym,dwa kwiatki ,ten bodziszek faktycznie sliczny to musze dokupić jak nic wink-3 a bez czarny u mnie juz przekwita :)
Danusia

WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/07/14 18:22 #76237

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nowinka moja Jasmina też już przekwitła i jest oczyszczona z kwiatów. Teraz czekam na jej powtórne kwitnienie.
Przy zamawianiu jesiennym róż będę na pewno korzystała z Twoich podpowiedzi. :)

zanetatacz róż na pewno przybędzie . Jesienią dokupię parę sztuk , bo na tyle mam miejsca a jakie to będą róże, to jeszcze do końca się nie zdecydowałam.

Danusiu bodziszek Rozanne jest przepiękny. Monika miała rację, zachwycając się nim . :)

Pogoda jaka jest każdy widzi. ;) W ramach polepszenia humoru kupiłam rudą rudbekię. Jest śliczna i niska , ok. 50 cm wysokości. Jeżeli utrzyma tę wysokość, to będzie super.

i takie tamy ;)

jeżówka z Wojsławic

siewka lobelii :)

Magia Forum. :) Napisałam niedawno, że bardzo chciałabym różowego krwawnika i już go mam. Na zdjęciu moczy się w kałuży. Kolor cudny. Dziękuję Danusiu. :kocham

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): zielonajagoda, VERA, chester633, zanetatacz, nelu-pelu

Ogród Iny 2017/07/15 11:42 #76329

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6028
Twoja rudbekia wygląda jak Moja Cherokee Sunset.
Czas generowania strony: 0.095 s.