zielonajagoda tnij swojego lilaczka. Na pewno się ładnie zagęści.
Nowinko kulka na patyku będzie jeszcze ciekawiej wyglądać. Dobrze, że można tego lilaczka ciąć bez obawy, dzięki temu nie zabiera miejsca innym roślinom.
takasobie lilak to Palibin, pewnie jakiś zwykły
Swojego dopiero od dwóch-trzech sezonów tnę tak mocno a przedtem bawiłam się sekatorem. Zupełnie niepotrzebnie. Teraz idzie szybko a i kształt jest ładniejszy. Swojego też możesz tak ciąć, bo jak widzisz mój jest też wiekowy.
Franusiowa mnie się wydaje ,że skrętniki są tylko domowymi roślinami. Dzieliłam swoją dużą kępę a że przyjęły sie wszystkie sadzonki i wszystkie kwitną dlatego parę doniczek wylądowało na lato do ogrodu. Na zimę zabiorę je z powrotem do domu, bo zimy w ogrodzie nie przeżyją. Może w Anglii się z nimi udaje ale u nas jest zdecydowanie za zimno.
dobra nuta to jest ważne, żeby lilaki ciąć zaraz po kwitnieniu, bo jak później, to mogą w następnym roku nie zakwitnąć.
Również życzę miłego dnia.
Doczekaliśmy się wczoraj deszczu
Chwilami nawet dość mocno padało i na tyle długo, że na ulicy porobiły się kałuże. Najważniejsze że ogród mocno podlany.
Ostatni kwitnący rododendron
betoniak zarasta
Monika (Monika-Sz) pytała o trawę. Nie wiem ,czy to jest ta sama ,co ta ze szkółkingu. Moja to chyba jakaś kostrzewa. Nie jestem z niej zadowolona. Szybko się starzeje i w środku widać takie brązowe gniazdo a boki się pokładają . Wygląda jakby kot w niej leżał. Podpieram ją kamieniami ale i tak nieciekawie wyglądam. Dzisiaj wyrzuciłam kilka kęp , tych najgorzej wyglądających , prawdopodobnie zupełnie z niej zrezygnuję.