Cieszę sie, że wstęp zyskał Wasze zainteresowanie, ale nie dziękujcie za relację, bo ja się dopiero rozkręcam
Miałam wychodne, teraz trochę późno, ale coś tam jeszcze spróbuję nadac..
Moniśka, trafiła się okazja, więc żal byłoby nie skorzystać, a że w sobotę zarobiona jestem i nijak bym się nie wyrwała, o jutrze nawet nie wspomnę
Żanetko- ja Mężowi w ogóle nie proponuję takich atrakcji- po co mamy się wzajemnie denerwować
Poll- piękne kwiaty..i jedno z moich ulubionych zestawień kolorystycznych- fiolet z limonką
jeszcze nie wiem gdzie, ale w przyszłym roku muszę jakieś miejsce dla niego znaleźć!
Martuś, dobrej zabawy życzę
Na kiermasz bym się zbytnio nie nastawiała, ceny mocno przesadzone, moim skromnym zdaniem
W sumie relację powinnam zacząć od ogrodu pokazowego przed wejściem do hali.. Jakoś mnie nie porwały 4 żywioły. Co prawda o wiele lepsze od ubiegłorocznej ekspozycji firanek
ale przyznaję bez bicia- nie wczytałam się zbytnio w informację i w sumie nie wiem dokładnie, który ogród któremu żywiołowi ma odpowiadać.
na podstawie moich podejrzeń..
TO zapewne jest powietrze..
alejka między trawami prowadziła do altany
altana zaciekawiła z racji sufitu, który kiedy,ś i u siebie chciałabym może zrobić..
zasłony jeżdżą po prowadnicach, ale na swój prywatny użytek zapewne mogłyby to być też karnisze metalowe
W sumie nie dowiadywałam się o cenę takiego pomysłu, ale mam przeczucie, że te plastikowe przypinki kosztują majątek
Ostatnio stwierdziłam do Męża, że jakbym teraz budowała dom to mocno wahałąbym się, czy nie iść w stronę nowoczesności trochę..i nie postawić na szarości, biele, gabionowe ogrodzenia. Altana z powyższych zdjęc wpasowałaby sie idealnie..a ja na chwile z ogrodu pokazowego przeskoczę na koniec jednej z hal wystawowych.
Wypatrzyłam tam ciekawe rozwiązania gabionowe dla kogoś, ktro ma np wykończenie z kostki granitowej.. jakie fajne można mieć dalsze pomysły, wpasowujące się materiałowo w ogród..
pomysł na palenisko
i świetna wersja ściany wodnej. Do tej pory widziałam błyszczące metalowe, ewentualnie rzeźbione z kamienia (najczęściej szarego lub czarnego granitu) więc jedynie w nowoczesnych ogrodach by to pasowało.
Tutaj pokazana ściana na upartego i w takim ogrodzie by się wpasowała, jak mój- wystarczyłoby dysponować nadwyżką piaskowca i w metalowe ramy go włożyć- pasowałoby do murków i żółtawego żwiru..i gdyby marzyłaby mi się ściana wodna, to tak, takie rozwiązanie bym u siebie widziała, jako jedyne chyba pasujące- właśnie dzięki opcji wkładania dowolnego kamienia.
gdyby kogoś to interesowało- fotka stoiska z namiarami na producenta
wracając jeszcze do ogrodu pokazowego..pozostałe żywioły
zapewne ogień- domyślam sie po ognistych jeżówkach
i drogą dedukcji- woda
nie mam ziemi- musiała zupełnie mnie niczym nie kusić
W holu wita nas taki oto kwiatowy arras
i nie ma co zwlekać, lecimy do najbliższej sercu hali..tej ogrodowej
Skoro ZP zdobył złoty medal, to zacznę od Ich stoiska
zwycięską tawułke już znacie..
dalej sami znajomi
zdaje się, że to oni rok temu pokazywali byliny jako pomysł na prezent- w pudełku.
W tym roku postawili na efektowne kosze- tez ekspozycja miła dla oka..taka "inna" niż zwyczajnie wystawione doniczki
to juz chyba widziałam..rok temu, czy na Gardenii tej wiosny? Jak ktoś ma nadmiar palet to zawsze jakiś pomysła na kwietnik na tarasie czy balkonie.. Pomysł może nie najnowszy, ale sprawdzony i chyba wciąz dobry
tu też powtórka pomysłu. Po hali kręciły się geisze- zapewne z tego stoiska
dalej też obyło się bez nowatorstwa..ale czy nie jest tak, że najbardziej lubimy to, co znamy
A wrócić trzeba do tego, co napisałam na wstępie- rozumiem formułe targów.. one nie są dla "nas" aby czymś zaskoczyć..a dla "nich" żeby się zaprezentować, nawiązac kontakty i pokazać, co ma się w asotrumencie.
Tak więc bez napinki..podziwiamy po prostu ładne rośliny i fajne kompozycje
ciekawa molinia o bardzo zbytych kłosach
rok temu to stoisko zachwyciło mnie bardzo ciekawymi ozdobami z drewna- jakby wiezowce z wyrysowanymi oknami, drzwiami..