... a wczoraj jakoś tak spontanicznie pojechałem sobie do Wojsławic, upały zelżały i liczyłem na to że po wizycie zrobię dereniówkę ale jak się okazało derenie jeszcze niedojrzały
myślałem że tam więcej pada niż u mnie, ale niestety ogród cierpi potworną suszę jednak rabaty bylinowe prezentowały się świetnie, w pełnym rozkwicie były hortensje bukietowe i miskanty też już zaczęły czarować
Zaskoczeniem było dla mnie to że ogród się dalej rozrasta, na kolejnej górce wytyczono kwatery
Ostatnio zmieniany: 2018/08/12 11:59 przez wojtek.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Tomek Mr, Roma, edyta, th, Efkaraj, takasobie, beatrix+, zanetatacz, nelu-pelu ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych
Pogoda dopisała, choć mogłoby być więcej słońca. Jestem zachwycona tym ogrodem, pomysłem, ukształtowaniem terenu, nasadzeniami.
Pozwolę sobie partiami pokazać moje impresje.
Ostatnio zmieniany: 2018/09/26 20:57 przez takasobie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, edyta, piku, Efkaraj, Semper, beatrix+, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu, Danusia ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych
Udało się i mnie złapać chwilkę w niedzielę wieczorem na małą przebieżkę z aparatem . I choć szybko przegonił mnie deszcz cyknęłam w biegu nieco widoczków na nową część ogrodu
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, edyta, Efkaraj, takasobie, zuzanna2418, Semper, beatrix+, nowababka, Elżbieta, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, piku, Efkaraj, Semper, beatrix+, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, Danusia ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, edyta, th, piku, zuzanna2418, Semper, beatrix+, nowababka, Elżbieta, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Tomek Mr, Roma, th, takasobie, beatrix+, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, Franusiowa ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Tomek Mr, th, Kalmia, piku, Semper, beatrix+, zanetatacz, e-genia, Danusia ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, th, piku, beatrix+, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, nelu-pelu, Danusia, wojtek ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Roma, th, Kalmia, piku, beatrix+, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, nelu-pelu ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych
Ależ piękna ta obwódka z zimowitów Przyznam się bez bicia, że mimo, iż siedziałam w Wojsławicach kilka dni, nawet nie miałam czasu przejść się choć po połowie Arboretum. Bedę tam jeszcze po 20.10., więc może uda mi się - jeśli pogoda dopisze - udokumentować fotkami, jak jesień rozgościła się w tym pięknym ogrodzie.