Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/11 20:46 #75723

• Zielona Ania
  • Zielona Ania Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1001
Mieliście najpiękniejsze auto szkółkingu z tymi dużymi bylinami, mnie się w każdym razie okrutnie podobało na koniec dnia clap
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/12 09:26 #75814

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Polla siewki najlepiej dostrzec wiosną ale może będziesz w mojej okolicy think: co dwie pary oczu to nie jedna....... wink-3
Ewa witaj :buziak trawnik w tym roku się stara ale to zasługa kosiarki,wody i nawozu Skandynawskiego (zasilany 2 razy), Kokos to wiejski burek jego życie to pilnowanie bramy i obszczekiwanie wszystkiego co pojawi się w zasięgu wzroku i słuchu.... krecigl .....śmieciarę słyszy dwie ulice dalej i już dziamie.... :diabelek
Martuś właśnie czekam na fotkę , ja mam trawnik a ty piękne byliny i krzewy.....ogrodnik nie może mieć wszystkiego i z tym się godzę.... think: :oops: :grabie
Aniu fotka dla ciebie...innej nie mam....ze mnie fotograf jak z koziej .......trąba, jak masz fotkę naszej fury to wstawiaj..... zdziwko

i jeszcze ze szkółkingu w ogrodzie Moni

i sam ogród

Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, hanya, piku, takasobie, Krzysia, VERA, Zielona Ania, dobra nuta, sierika, zanetatacz

--=reklama=--

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/12 20:07 #75882

• Zielona Ania
  • Zielona Ania Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1001
Niestety, mój aparat się zbiesił w dwóch ostatnich ostatnich szkółkach- coś przypadkowo wcisnęłam i ustawił mi się w monochromie, nie reagując na moje próby zmiany filtra ani ISO, więc zdjęcie jest nie dość że czarno-białe, to jeszcze ziarniste. Udało mi się dojść do źródła problemu dopiero w drodze do Moni. Niemniej dokumentacyjnie zamieszczam.

A w Rykach chyba zastanawiasz się gdzie wszystko zmieścić :lol:

Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, hanya, VERA, chester633

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/12 21:36 #75928

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Pawle przepiekne zakupy zrobiłeś a ogród cudny oczywiście :bravo co do stawu to M coś przebąkuje o betonowaniu ale zobaczymy czy dojdzie do realizacji bo na razie to nie wiem jaki to byłby koszt
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/13 09:01 #75983

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu dzięki za zdjęcia :buziak , na ostatnim zdjęciu w nowym ogrodzie ? z kolekcją miskantów za moimi plecami jest zardzewiała blacha ......a było tak......przyjechaliśmy z M. do Ryk/Daglezji jako pierwsi, małe zakupy w sklepiku i co idziemy zwiedzić nowy ogród, na miejscu och i ach zdziwko od razu kilka fajnych roślin wpadło mi w ,,oko'' których nazw już kompletnie nie pamiętam.....żeleźniak to pamiętam a reszta fruu wink-3 ale do rzeczy......
idziemy do końca a tam blacha wysokości ponad dwa metry...myślę sobie po wała ,,ktuś'' tu taką obrzydliwą zardzewiałą blachę wstawił think: teacher więc wróciliśmy nad staw na leżaki.
Przyjechała reszta ,,szkółkingowców'' poszliśmy na spacer i w ogrodzie dziewczyny zapytały czy tam byłeś ?
gdzie ?
no tam w ogrodzie ciszy czy jakoś tak
a za blachą było ,,założenie ogrodowe'' do medytacji........ :blink: :oops: .................................. 2smiech polewkamax wink-3

tajemniczy zakątek w blaszanym okręgu

i jeszcze zdjęcia z ogrodu Moni

Gosiu ja bym stawu nie betonował wg. mnie straci na naturalności.....ale to moje zdanie......miałem kiedyś takie oczko i po zimie mi popękało pomimo siatki i jakiś tam cudów....trzeba do tego użyć odpowiednich materiałów i mieć kompletną wiedzę na temat wykonywania takiego zbiornika no i koszty.....folia wyjdzie taniej.
Ostatnio zmieniany: 2017/07/13 09:56 przez chester633.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, takasobie, VERA, Zielona Ania, zanetatacz, e-genia

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/13 09:47 #76006

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pawle chyba na folii się skończy tylko może uda mi się namówić M na tą mocną do oczek EPDM czy jakoś tak ale to dopiwero jesienią albo wiosną bo jakoś muszę te rośliny wykopać chyba że nie wytrzymam i we wrześniu się za to weźmiemy a irysy i inne wielkoludy poprzycinam z wysokości żeby je wyciągnąć,cos musimy zrobić bo już nie mogę patrzeć na staw teraz :(
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/13 20:52 #76123

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Ale Was tam było...... zdziwko toz cała pielgrzymka 2smiech w oczach zachłanność nad Moni łączką......jest piękna, bez dwóch zdań :kocham ależ tam wszystko dorodne, trawnik taki wypasiony jak T :) wój

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/24 20:13 #77826

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Wątki pędzą ,pogoda jest sprzymierzeńcem - od czasu do czasu coś z nieba podleje ale węży nie zawiesiłem na kołku i kilkanaście godzin na dobę ....leje się....więc i trawa zielona , a ja zapodam liliowca zakupionego w zeszłym sezonie u Kucharzyka..

Za tę wiadomość podziękował(a): dobra nuta, zanetatacz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/24 20:44 #77832

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pawełku u mnie podlewa ostatnio prawie codziennie i wreszcie mam pełno wody w stawie i wygląda teraz tak jak powinien na razie do wymiany folii :) Liliowiec śliczny zresztą one mi się wszystkie podobają rotfl
Danusia

WIZYTÓWKA

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/24 22:09 #77879

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8338
Byłeś w zeszłym sezonie u Kucharzyka? A kiedyż to i z kim, bo ja na przykład w poprzednim sezonie ani razu u niego nie byłam, czego bardzo żałuję :glupek

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/25 00:41 #77902

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72855
chester633 napisał:
....folia wyjdzie taniej.

Innym wyjściem jest bardzo trwała i elastyczna membrana, ale kosztuje około 30 zł za metr kwadratowy. To jednak świetna inwestycja, opłaca się wydac na nią kasę.
Pawle, u mnie też dużo pada, ale ja się cieszę. Kilka godzin deszczu, potem kilka słoneczka - to dla mnie wymarzona pogoda na lato :kocham

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/25 10:37 #77947

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosiu decyzja zapadła teacher reanimuję oczko na jesieni....jakby ktoś chciał jakieś rośliny to zapraszam na wykopki na Mazowsze ( wysyłaniem się nie zajmuję) będzie do oddania trochę kosaćców syberyjskich, lili wodnych ciemny róż,osoka aloesowata , miskanty (niespodzianka think: ) , i co tam wpadnie na szpadel i grabie - minimalna ilość to 10 kg. karpa gwizdac

Martuś a w zeszłym roku nie byliśmy u Kucharzyka think: ...podczas Oazowego zlotu....chyba że mi się coś popierdzieliło.....za dużo świnininy jem i lodów cook

Polla mam membranę EPDM tylko kiedyś pomagałem wiośnie by zima opuściła oczko i siekierą do łupania drewna kruszyłem taflę lodową by szybciej się rozpuściła krecigl ...i.....rozpuściła się folia.... :mur wink-3 :diabelek

pomimo leniwych opadów w mojej wsi i nad moim ogrodem ...podlewam... a co na przyszły poniedziałek ,,ktuś'' zwariował i prognozuje +32*.... :angry:

a w ogrodzie lilie są na topie ......u mnie mój top zweryfikowały myszy i nornice (zrobiłem im dogodne warunki zimą przykrywając stroiszem rabaty - nigdy więcej :patel ) zostało parę ,,zdechłych'' sztuk , po zimie wiosną ,mam lilie patyki bez pąków kwiatowych think: :diabelek :angry:

Zambesi

Flashpoint

Palazzo

Beijing Moon - dla mnie zapach numer jeden ...z liliowych.....wszystkie są cudne ale ten :kocham

w ogrodzie nudy ale z okna sypialni na posiłek przychodzi sarna z trzema młodymi, w moim rejonie kreci się od wczesnej wiosny (widziałem sarnę mocno najedzoną..a tam trojaczki.... :bravo

Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Krzysia, VERA, Gosia1704, zuzanna2418, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu, e-genia, Puszek

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/25 10:49 #77951

• Puszek
  • Puszek Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 3847
Pawle to śliczne masz te "patyki bez pąków kwiatowych" hu_rra 2smiech vishenka
A trrojaczki z mamusią prześliczne nawet ładniejsze od Twoich patyków :fotka :slonko
Pozdrawiam
Katarzyna
Ostatnio zmieniany: 2017/07/25 10:50 przez Puszek.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/25 10:59 #77953

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25811
Z tymi liliami to coś czarujesz B) , ale widok z okna masz superowy :kocham
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/25 15:35 #78011

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Widoki za oknem urzekające, choć i u mnie też się zdarzają wizyty sarenek. Bardzo lubią obgryzać te nowe hosty nad rzeczka, eM się śmieje, że zrobiłam im szwedzki stół polewkamax
Takich wspólnych wizyt troszkę zazdroszczę... że też ja muszę mieć wszędzie tak daleko!

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/25 16:42 #78018

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Och Ty szelmo!
Ja myślałam, że u Ciebie tylko trawy i żaby, a tu takie asy z rękawa wyciągnąłeś!
Znaczy lilie! Cudne!

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/26 07:36 #78131

• e-genia
  • e-genia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8812
Paweł u Ciebie pięknie rośnie i kwitnie lilia Flashpoint a u mnie nawet nie da się zrobić zdjęcia , dwie takie małe mizeroty leżą na ziemi,za to inne całkiem , całkiem dorodne , nie wiem od czego to zależy krecigl .

Na temat traw się nie wypowiem bo nie mam i nie znam się :mur

A deszczu to u mnie w nadmiarze, irysy zaczynają gnić .

Kiedyś taki widok z okna kuchennego miałam często ale od czasu jak działka pusta została ogrodzona i powstał zakład wodnokanalizacyjny już nie mam.

Zazdroszczę spotkania
Ostatnio zmieniany: 2017/07/26 07:41 przez e-genia.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/26 22:44 #78297

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9960
Ja w tym roku rozłozyłam węże i leżą nieużywane.
Podlewa systematycznie, co drugi dzień.
Jak to w ogrodzie sie nic nie dzieje?
Przecież widać z okna, że się dzieje
Spotkanie w tak nielicznym gronie jest super. Lubię zloty, ale na nich jest za duzo ludzi
Tutaj można się lepiej poznac i pogadać
Tylko ostatnio u mnie bardzo krucho z czasem

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/27 20:40 #78426

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pawełku Dorotkę mam córkę -ale może być wink-3 Powiem Ci że lilie wodne bardzo chętnie bym przyjęła bo moja coś marna po tych problemach z wodą ale z Podhala jakby trochę daleko rotfl Folię tez będziemy wymieniać chyba jesienią :)
Danusia

WIZYTÓWKA

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 2017/07/29 10:15 #78651

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dziewczyny witam wszystkich :buziak
Wiesiu dlaczego z liliami czaruję, karpy są potężne i znów muszę je podzielić....mam bardzo mało kwiatów a masę liści....może dałem zbyt bogate podłoże i mają za dużo azotu think:
Puszku na zdjęciach są lilie który przetrwały wiosenny mróz ......reszta może zakwitnie w przyszłym sezonie
Lukrecjo dla mnie wyjazdy i spotkania na Lubelszczyźnie to jak święto narodowe lub kościelne..... :kocham :diabelek
Betina tu się mylisz....żab w tym roku jak na lekarstwo ostatnio naliczyłem w oczku całe 2 szt. 2smiech .....zaskrońce zrobiły sobie stołówkę w ogrodzie..... think:
Geniu u ciebie w ogrodzie zawsze są piękne rośliny....wystarczy spojrzeć na lilie z awatara....u mnie deszcz coś oszukuje ...albo pada 5-10 minut a kilkanaście kilometrów dalej jest zlewa że nie da się jechać samochodem a wycieraczki nie dają sobie rady z ilością wody....
Margo zrobiłem błąd wstawiając zdjęcie z okna :glupek
Danusiu szkoda że tak daleko mieszkasz...może ktoś z Mazowsza się skusi i ulży mi w pracy.....wykopywanie,dzielenie i takie tam.... think: :diabelek

Marta-markita mój cały zakup z ZP

Jeżówka Supreme Elegance

jeżówka Meringue

płomyk Cool Water

i tyle... :buziak .....

i zakupiona w Floribundzie Black Baccara...w pąku o wiele ciemniejsza...czy mi się podoba.....hmmmmm....... gwizdac

coś marne zdjęcie ,w miniaturce wygląda lepiej... :diabelek

oczko i jego okolica

Ostatnio zmieniany: 2017/07/29 10:26 przez chester633.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia, VERA, zanetatacz, ewacz
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.095 s.