Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 2017/04/05 14:01 #57274

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33599
markita napisał:
Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że bardzo lubię patrzeć na Twój wygłaskany ogródek (wiesz gdzie byłam przed chwilą :)

No, ja też wiem gdzie była Marta przed chwilą i chyba tak się wkurzyła, że nawet słóweczka nie zostawiła tylko czmychnęła... :dry:

Ino, tworzysz cudowne miejsce na ziemi. Ja to już wiem, że nawet na emeryturze tak mieć nie będę, bo co sobie ułagodzę, to sobie zaraz roztarmoszę, taki charakter mam. Chyba think: I nie martw się, że skomentowałaś, trzeba bronić swojego! Zwłaszcza, że uporządkowany ogród wymaga bardzo dużo pracy i wysiłku :buziak

Wiosna u Ciebie szaleje pełna gębą. Ale co się dziwić, skoro się zadbało o rośliny wiosenne, to się ma. Same przecież nie przyjdą i pod ziemię nie wskoczą. Dlatego podziwiam u innych i sobie obiecuję co roku na wiosnę posadzić więcej cebulek wiosennych... No i tak co roku :glupek
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ogród Iny 2017/04/05 14:14 #57275

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48181
Widzisz! Okazało się, że takie czerwone tulipany też mam, jesienią kupiłam, posadziłam i kwitnąć zaraz będą! hu_rra
Czy mnie oczy nie mylą? Obrazki włoskie masz? Kiedy one kwitną?

--=reklama=--

Ogród Iny 2017/04/05 14:57 #57278

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8338
Efkaraj napisał:
markita napisał:
Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że bardzo lubię patrzeć na Twój wygłaskany ogródek (wiesz gdzie byłam przed chwilą :)

No, ja też wiem gdzie była Marta przed chwilą i chyba tak się wkurzyła, że nawet słóweczka nie zostawiła tylko czmychnęła... :dry:

Zaraz tam wkurzyła ;). Miałam słówko do Iny, dlatego napisałam tutaj :P . Ale masz rację, że zachowałam się niekulturalnie :oops: , zaraz wrócę do Ciebie i się poprawię :przytulam

Ogród Iny 2017/04/05 15:36 #57283

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23419
popieram wypowiedź Piku,mam tak samo ,myślę ,że charakter też ma znaczenie i tak jest dobrze- bo u każdego coś mnie zachwyca i coś nowego podejrzę....cieszmy się :slonko i :deszcz bo potrzebny już jest
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2017/04/05 21:48 #57368

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Inuś powiem Ci że dzisiaj to juz sama siebie zaskoczyłam bo krokusy wsadziłam w narcyzach :patel normalnie chyab zacznę fotki oglądać zanim zacznę wsadzać 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/04/05 22:04 #57374

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72855
piku napisał:
Ino, radości ogrodowania nie powinny Ci odbierać pochopne komentarze. Każdy tworzy ogród na miarę swoich możliwości i potrzeb. I dobrze że gusty mamy różne bo byłoby nudno na świecie. A przede wszystkim w swoim ogrodzie musimy się czuć dobrze tak jak we własnym domu.

100% racji w wypowiedzi Pikutka! Podobaja mi się ogrody wielu osob, ale czy koniecznie chciałabym taki mieć? Z kolei mój ogród, który jest mi bliski i buduję wg swojego gustu, nie podoba się wielu osobom. Nauczyłam się nie czuć sie zraniona z tego powodu - nie boleje nad tym, ciesze się, ze rozwijam swoja pasję w kierunku, który mi się podoba. clap

Pozdrówka :hejka
Ostatnio zmieniany: 2017/04/05 22:05 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, zanetatacz

Ogród Iny 2017/04/06 09:14 #57429

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
A gdzie te nowe róże Inuś ? nie pochwaliłaś się .Czy sadzonki ładne chociaż ? U mnie dziś chmura chmurą pogania ,a do skończenia z różami potrzebuję całego dnia .Przyszły tydzień odpada ,bo ostaje mi dom do sprzątania wink-3 Odkąd zaczęła się praca w ogrodzie ,to w domu najchętniej niczego bym nie robiła :oops:

Ogród Iny 2017/04/06 11:26 #57455

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
piku dziękuję za dobre słowo :buziak a z tą emeryturą i czasem wolnym to różnie bywa ;) . Sama się kiedyś przekonasz. :)

Efkaraj lubię swój ogródek i lubię w nim pracować a że jest malutki to trochę taki zagłaskany :)

takasobie czerwone tulipanki już przekwitły, teraz czekam na te późniejsze :)
Obrazki włoskie mam już parę lat ale tylko raz zaszczyciły mnie kwitnieniem. Z tego co pamiętam, bo było to dawno,;) kolba z czerwonymi koralikami pojawia się jak zaschną liście . Chyba to było na początku lata.

markita proszę częściej o słówko do mnie :P

zanetatacz też tak mam. W każdym ogrodzie mnie coś zachwyci i najchętniej przeniosłabym taki fragment do mojego ogrodu ale jak się ma takie maleństwo, to można tylko pomarzyć. :)

Danusia a mnie się już zdarzyło oglądać zdjęcia przed posadzeniem nowości . :lol: Np. jesienią, jak dosadzałam tulipany a i tak widzę, że posadziłam piętrowo. 2smiech

Poll ogólnie to nie jestem nadwrażliwa ale jak już któryś raz czytam ,że ogrody pod tzw. linijkę , to ogrody gorszego sortu , to coś mnie ruszyło. Może miałam gorszy dzień. :oops: Niby wiem, że słowo pisane nie zawsze jest właściwie odczytane i dlatego nie wkręcam się w różne dziwne dyskusje ale mojego ogródka muszę bronić bo to mój ulubiony skrawek ziemi. :) A tak ogólnie, to już mi przeszło i dalej ogrodowanie sprawia mi przyjemność. ;)

Nowinko różyczki to rabatówki więc po wsadzeniu prawie ich nie widać. Krzaczorki ładne i już wypuszczają listka , to jeszcze trochę i będę mogła się nimi pochwalić. :)

Wczoraj trochę popadało , dzisiaj też co chwilę pada to ogród się podleje. U mnie już robiło się sucho , więc z deszczu się cieszę. Jest też okazja odgruzować chałupkę a z tego mniej się cieszę. krecigl
Trochę mojej wiosny.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, piku, edulkot, VERA, chester633, Nowinka, zanetatacz

Ogród Iny 2017/04/06 11:50 #57457

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16309
Ina, ale Ci pięknie zapączkował ten rodek z ostatniej fotki! clap
Widzę, że niewysoki jest, jaka to odmiana?
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Ogród Iny 2017/04/06 20:13 #57591

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Inuś czyli mówisz ze i sprawdzanie fotek czasem zawodzi no toś mnie załamała 2smiech jak ja teraz będe sadzić -chyba tak jak dotąd wink-3 kepy tulipanów śliczne i bratki też bardzo lubię i kupiłam do koszyków wiklinowych tylko te drobniutnie :) Rododendron zdziwko ale bedzie kwiecia i podziwiania clap
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/04/06 21:33 #57614

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33599
inag1 napisał: zdziwko
Zanim napisałam, musiałam pozbierać szczękę z pod stołu... Ino, czy on jest biały?

Ogród Iny 2017/04/06 21:54 #57624

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 16771
Ino... podobnie jak u przedmówczyń moja reakcja na widok Twojego rodka też była typu O! My God! zdziwko To 'Cunningham's White'? Tym samym witam się z Tobą w Twoim ogródeczku i widzę, że muszę mieć na niego pilne baczenie :)
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)
Ostatnio zmieniany: 2017/04/06 21:55 przez th.

Ogród Iny 2017/04/06 22:07 #57630

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Inuś ależ przepikny ten krzaczek rodkowy, niesamowita ilość pączusiów zdziwko a co to dopiero za widok będzie jak wszystkie się rozwiną :jupi tulipanki w grupie też :kocham
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu

Ogród Iny 2017/04/07 10:23 #57705

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
nelu-pelu Danusia Efkaraj th annawu ten rododendron zachwyca o każdej porze roku. Jest z nim związana ciekawa historia. Parę lat temu na naszym ryneczku pojawił się starszy gość i sprzedawał malutkie sadzonki rododendronów. Mówił, że jest działkowcem -amatorem i sam hoduje sadzonki. Bardzo je zachwalał . Mówił, że jego sadzonki zawsze są zdrowe , pięknie rosną, kwitną i że naprawdę będziemy z nich zadowoleni. Sadzonki były małe i niczym szczególnym się nie wyróżniały . Kupiłam ją bardziej żeby zrobić przyjemność ogrodnikowi niż z przekonania , że ją bardzo chcę. A w tej chwili żałuję, że nie kupiłam więcej sadzonek. Nie wiem czy trafiłam na jakiegoś magika, czy facet miał faktycznie zielone ręce. :)
Nazwy naturalnie nie znam. Rododendron jest biały i bardzo wcześnie kwitnie. Jedyną jego wadą jest to, że bardzo szybko przekwita. Pokażę go , jaki jest piękny z kwiatami.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz, nelu-pelu

Ogród Iny 2017/04/07 15:49 #57737

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48181
To pewnie 'Cunningham's White'! On właśnie taki jest piękny! Gęsty, nie fanaberyczny, znosi wszystko i obsypuje się zjawiskowymi kwiatami. Szybko przekwita niestety! Niezbyt długo będziemy czekać, aż go nam pokażesz, bo on potrafi w w pierwszych dniach maja, albo i wcześniej zakwitnąć!
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

Ogród Iny 2017/04/07 17:31 #57758

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ino - na razie oglądam obrazki, doczytam w wolnych chwilach - cudna wiosna u Ciebie :bravo u mnie wielkie opóźnienie i malusie cebulowe ratowałam przed psiakami- żyją w skrzynkach... tylko tulipanów nie ruszyły z czego się cieszę, bo to moje pierwsze w życiu będą :oops: Pozdrawiam :przytulam gorąco :slonko
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Ogród Iny 2017/04/10 22:20 #58399

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9960
Chyba to nie tylko od tamtego ogrodnika zależało jak ten rodek wygląda
Ty tez musisz mieć zielne ręce, że do tej pory on tak pięknie wygląda

Ogród Iny 2017/04/11 18:22 #58536

• Yooaśka
  • Yooaśka Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 259
Uwielbiam wielkie skupiska Tulipanów... Bóg raczy wiedzieć dlaczego u siebie posadziłam je w małych kępach :)

Ogród Iny 2017/04/13 08:43 #58835

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
A mój biały rodek ,ten co imienia jego wymówić nie umiem i ten ,co u Ciebie w pączkach ,rośnie pod tulipanowcem ,który to uwielbiają ptaki .Nie muszę Ci mówić ,jak upstrzyły mu liście :mlotek ale on jest niezmiennie wytrwały i kwitnie obficie co roku :zielony Podejrzewam ,że inny nie dałby rady .A ja dziś czekam na dwa moje ulubieńce Zaraz idę kopać dziury .Tylko ta pogoda :deszcz

Ogród Iny 2017/04/13 09:59 #58843

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
takasobie coś czuję ,że na kwitnienie CW nie będzie trzeba czekać do maja. Mój juz pomału rozwija pąki. :)

dobra nuta Aniu, jak dobrze że jesteś. :kocham Otwórz furteczkę bo bardzo jestem ciekawa Twoich rewolucji ogrodowych. Darń zerwałaś, to teraz sama przyjemność sadzenia. Cebulowe w skrzynkach też piknie wyglądają. flower

Margo2 ja cały czas podejrzewam tego ogrodnika -amatora o magię , albo ją sobie dopisuję do rodka. Fajnie mieć chociaż jedną roślinkę z tajemnicza historią. :P

Yooaśka też do tej pory sadziłam tulipany po kilka sztuk aż do momentu, gdy zachwyciłam sie łanami tulipanów u Kasi -Robaczka. Teraz jak sadzę , to co najmniej 20 i wtedy je widać. :)

Nowinko to Twój rodek to taki variegata 2smiech
Jestem ciekawa , gdzie jeszcze masz miejsce na nowości. ;) U nas już przestało padać. Ogród podlany, rośliny zadowolone , tylko jak dla mnie , to mogłoby być trochę cieplej. :)

Pochodziłam trochę po ogrodzie. Lubie ogród po deszczu, wtedy wszystkie rośliny tak świeżo wyglądają a i zapach jest bardziej intensywny. Przy okazji zrobiłam trochę zdjęć.
Jutro jedziemy na lotnisko odebrać Magdę i od jej przylotu zaczynają się dla nas święta. :jupi

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, piku, zielonajagoda, takasobie, edulkot, VERA, chester633, Nowinka, Dagusia, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych
Czas generowania strony: 0.091 s.