Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 2016/12/01 16:40 #37656

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Ładnie wyglądają te trawki powiązane wstążeczkami, ja jeszcze swoich nie powiązałam, zdążyłam tylko powyłamywać kwiatostany z hortensji, :nie_wiem
gdyż nie chcę, żeby się później kulały po całym ogrodzie :liscie mimo że pozostawione na krzaczkach upiększają ogród zimową porą :fotka
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

Ogród Iny 2016/12/06 22:52 #38295

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Inuś, po długaśniej nieobecności zaczynam nadrabiać zaległości..i co- pierwszy wątek i od razu wyrzuty sumienia :P
pięknie masz trawy powiązane i kokardki od razu są- a ja zaniedbałam ten temat i połowa juz leży po ubiegłotygodniowym ataku mokrego śniegu, ciężkiego tak, że bukietówki i derenia mi połozył krecigl
Jeśli będzie jeszcze co zbierać po odwilży, to może w weekend nadrobię prace ogrodowe.

Karmnik pierwsza klasa! Ptaki są świetnymi obserwatorami i zauważają zmiany w otoczeniu- ostrożnie podchodzą do nowej budowli- muszą się jej przyjżeć i już za chwilę będą się tłumnie obżerać.

Ściskam.. i Mężowi zdrówka życzę!

--=reklama=--

Ogród Iny 2017/01/03 09:35 #41975

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Jak tam Ineczko zdrówko w nowym roczku ? dopisuje trochę ? ja okropnie zasmarkana ,ale reszta ujdzie .Aby gorzej nie było :owady
Mam wrażenie ,że już teraz do wiosny rzut beretem .Zawsze po nowym roku jakoś szybciej leci i dnie dłuższe .I oferty niebawem zaczną się pokazywać :jupi Ale póki co ,życzmy sobie żeby zawsze było ,co sobie życzyć .Najgorzej jest wtedy ,gdy już nie ma marzeń .Buziaczek :buziak szampan
Ostatnio zmieniany: 2017/01/03 09:35 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

Ogród Iny 2017/02/01 22:25 #47363

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6551
Ciekawa jestem, czy ptakom spodobała się nowa stołówka? think:
Natrzaskałaś troszkę fotek pierzastym gościom? :fotka

Ogród Iny 2017/03/21 16:05 #54741

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Czas się obudzić po zimie i pokazać moją wiosnę :)
Narobiłam się dzisiaj w ogrodzie i czuję teraz wszystkie mięśnie, nawet te , o których zapomniałam że je mam. :lol: A kręgosłup .... o Boszzzzzzzz !!! Ale jaka szczęśliwa jestem .
No to parę wiosennych zdjęć . :)

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, piku, VERA, dorkow0, Gosia1704, Elżbieta, zanetatacz, nelu-pelu

Ogród Iny 2017/03/21 21:23 #54839

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25358
Co ta wiosna nie tylko z przyrodą, ale i z nami czynić potrafi - to istny cud.
Kości i mięśnie bolą, a człowiek szczęśliwy nad podziw :kocham

Zdrówka i pomyślności :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Ogród Iny 2017/03/21 22:06 #54864

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Inuś, kolorowo i wiosennie u CIebie :woohoo:

Podziwiam za pracę w ogrodzie- ja się dziś przemykałam w zimowej kurtce i szybko do domu zwiałam. Sporo porządków zrobiłąm kilka tygodni temu..może w sobote trochę ruszę..oby słońce mnie do ogordu wygoniło gwizdac

jak zdrówko? :przytulam

Ogród Iny 2017/03/21 22:22 #54872

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23419
cudeńka same i to ile... ,u mnie bardzo skromnie jak na razie
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2017/03/21 22:47 #54879

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7085
Witaj Ino :przytulam Piękne, kolorowe, wiosenne przebudzenie.
Spędziłam część wieczoru w Twoim magicznym ogrodzie i jestem urzeczona, jest nieduży, a tyle pięknych nasadzeń. flower
Podoba mi się ogrodzenie, jest fajnym tłem dla roślin i daje poczucie intymności.
Mam jeszcze parę pytań, ale zatrzymam je na następne odwiedziny vishenka

.
Ostatnio zmieniany: 2017/03/21 22:51 przez Elżbieta.

Ogród Iny 2017/03/22 09:23 #54910

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Ino welcome nie trafiłam jeszcze do Ciebie ale możesz byc pewna że będę częstym gościem rotfl po pierwsze też mam mały ogródek który zmieściłby się na kilku fotkach i rabatki gdzie wciskam wszystko nawet jedno na drugie 2smiech a przede wszystkim mamy dużo podobnych roślinek :) Wiosna u Ciebe już tez pieknie wystartowała ja wczoraj też poszalałam w ogródku a dzisiaj już domowo bo leje.
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/03/25 14:15 #55480

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Vera tak to z nami zielonozakręconymi jest. Wszystko boli po ogrodowaniu a na buźce uśmiech od ucha do ucha. :lol:

Monika-Sz dzisiaj też za ciepło nie jest i dlatego zrobiłam przerwę na ciepłą kawkę. Ze zdrówkiem jak na razie ok. :buziak

Zanetacz nie bądź taka skromna. Widziałam Twój ogród i bardzo mi się podobał. flower

Elżbieta co do ogrodzenia, to pozostańmy przy tym, że daje poczucie prywatności. 2smiech Fakt, że coraz bardziej zarasta i to mnie cieszy.

Danusia zapraszam serdecznie. Też coś wiem na temat piętrowego sadzenia roślin. U mnie często jest tak dlatego, że nie pamiętam wiosną, że w tym miejscu już coś posadziłam i później mam dziwny mix. ;)

Dzisiaj u nas słonecznie ale wiatr dość chłodny. Ewakuowałam się z ogrodu na ciepłą kawkę , bo kompletnie mnie przewiało, co nie znaczy, że zaraz nie wrócę do ogrodu. :)

Mam już pierwsze tulipany. Maleństwa ,ale jak cieszą.

Brateczki

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, VERA, dorkow0, Elżbieta, zanetatacz

Ogród Iny 2017/03/30 17:01 #56231

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Nie widzę mojego ostatniego wpisu :( to nic ,pochwalę jeszcze raz Twoje piękne kwitnienia ,cudne tulipany i pozdrowię Cię Ineczko :przytulam

Ogród Iny 2017/03/31 08:59 #56361

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inus moją odpowiedź wczorajszą też skasowało to spróbuję jeszcze raz :) Śliczną wiosnę masz u mnie dzisiaj chyba zakwitną pierwsze tulipany niskie i reszta cebulowych zacznie jak weekend będzie tak piękny jak mówią clap co do sadzenia jednego w drugim to naet nic nie musisz piasać bo tez tak mam i potem się zastanawiam kto mi tak naźgał w tym ogródku polewkamax
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/04/04 11:56 #57050

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nowinka to już chyba koniec prac na forum i możemy już spokojnie pisać i nic nie pójdzie w kosmos. :) Też pozdrawiam Cię serdecznie . :slonko

Danusiu wiosna się rozpędza na całego. Też czekam na tulipany. :)

Wiosenne prace ogrodowe zakończone. Wczoraj zrobiłam areację trawnika i teraz czekam na deszcz żeby wysypać nawozy. Po tych kilku ciepłych dniach zazieleniło się w ogrodzie i przybyło kwiecia. Niestety krokusy już przekwitły ale za to kwitnie wszędobylski śnieżnik. Mam go faktycznie w całym ogrodzie. :) Za chwilę zakwitnie niezapominajka, która też mocno się wysiała.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, VERA, Gosia1704, chester633, Elżbieta, zanetatacz

Ogród Iny 2017/04/04 15:21 #57071

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23419
:slonko kolejny ładny dzień wiosenny i coraz więcej kwiecia widzę....
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2017/04/04 22:22 #57156

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś ale ślicznie poletko hiacyntów i narcyzy już się szykują :tup śnieżnik u mnie też w różnych miejscach ale wcale mi to nie przeszkadza za to niezapominajkom pozwalam szaleć tylko w jednym miejscu wink-3 co do sadzenia to dzisiaj odkryłamże wsadziłam jesienią jeżówkę w liliach 2smiech
Danusia

WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/04/05 11:20 #57250

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
zanetacz dobrze że trochę temperatura spadła i kwiatuchy nie będą tak szybko przekwitać. Krokusami to się nie nacieszyłam w tym roku. Teraz tylko wznoszę modły ;) o deszcz , bo jest bardzo sucho.

Danusiu skąd ja to znam. 2smiech Jeżówka z lilią może być bardzo udanym duetem. :lol:
Hiacyntów mam faktycznie coraz więcej. To są wszystkie , które zdobiły wczesną wiosną parapety. Po przekwitnięciu kwiatów cebul nie wyrzucam ,tylko wędrują do ogrodu. Przez tyle lat uzbierały mi się takie poletka hiacyntów. :)
Niezapominajki wiosną zostawiam w spokoju ale jak tylko przekwitną, to je usuwam. Pilnuję też latem ,żeby nie zarosły całego ogrodu ale i tak na wiosnę jest ich dużo. :)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Ogród Iny 2017/04/05 11:27 #57252

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8338
Gdzie niby temperatura spadła :blink: ? Właśnie wróciłam po godzince pracy ochłonąć, bo nie znoszę pracowac w takim upale :angry:

Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że bardzo lubię patrzeć na Twój wygłaskany ogródek (wiesz gdzie byłam przed chwilą ;)), sama najchętniej miałabym wylizane w każdym kącie, ale moja powierzchnia mnie przerasta rotfl . Nie zmienia to faktu, że najlepiej się czuję jak wszędzie jest porządek, kanciki, żadnych chwastów no i wogle :silly: . Myślę, że to kwestia charakteru :)

Ogród Iny 2017/04/05 11:51 #57256

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
markita Dziękuję ci za dobre słowo pod adresem wygłaskanych ogrodów. Od czasu do czasu to tu to tam czytam jakieś nieprzychylne komentarze na temat takich ogrodów i trochę to boli. Nigdy tego nie komentowałam aż w końcu ... no musiałam. ;) Takie komentarze odbierają radość ogrodowania. Zauważyłam, że nigdy w ten sposób właściciele ogrodów pod przysłowiową linijkę nie komentują ogrodów mniej ugładzonych , tylko szczerze się nimi zachwycają. Niestety niektórym wydaje się że mają jakiś monopol na wygląd pięknego ogrodu.
Co do mojego ogródka, nie wiem czy to jest kwestia charakteru, czy małej powierzchni i wolnego czasu na emeryturze. :)
Nie chcę wkładać przysłowiowego kija w mrowisko i wywoływać dyskusji.
Napisałam to pod wpływem chwili i emocji i na tym chcę temat zakończyć. Myślę, że Ewa nie będzie miała mi tego za złe ,że u niej tez napisałam na ten temat.

A tak wogle Marta, gdzie masz ten upał. :P U nas się ochłodziło , jest pochmurno i udaje że za chwilę będzie padać . :)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Ogród Iny 2017/04/05 12:34 #57261

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25811
Ino, radości ogrodowania nie powinny Ci odbierać pochopne komentarze. Każdy tworzy ogród na miarę swoich możliwości i potrzeb. I dobrze że gusty mamy różne bo byłoby nudno na świecie. A przede wszystkim w swoim ogrodzie musimy się czuć dobrze tak jak we własnym domu. Ja podziwiam wymuskane ogrody ale mój nigdy taki nie będzie, po prostu nie dam rady. Chciałabym by w najbliższym otoczeniu domu było tak wypieszczone jak u Ciebie :kocham , może na emeryturze się uda :lol: . Tymczasem podziwiam Twoją wiosnę i widzę że nieco szybsza niż u mnie :)
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Czas generowania strony: 0.093 s.