Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/22 15:39 #60811

• Izula
  • Izula Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2197
Pool , Krzysztofie recourse
Dostanie specjalną osłonkę siatkową skoro taka smaczna :hejka
Pozdrawiam Izula
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/25 19:30 #61500

• zielonajagoda
  • zielonajagoda Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2280
Czy to jest normalne, czy jedna z moich host oszalała???

--=reklama=--

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/25 19:32 #61501

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72864
Iwonko, nie jest to normalne, ale czasem się z tym spotykamy. Jaka to hosta i czy ma więcej kłow, czy tylko ten kwiat wyszedł?

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/25 19:35 #61502

• zielonajagoda
  • zielonajagoda Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2280
To jest NN taka jakaś zwykła, pospolita, kępa jest spora, a ten kwiatek wyszedł z boku a nie jak zawsze w środku. A to mi się sprinterka trafiła, jeszcze mam sprintera liliowca ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 08:26 #61897

• kryzysowa
  • kryzysowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1842
Kochani, jakiś pomysł co do wyglądu tego liścia Georgia Sweetheart?
Nie podoba mi się.. 0flaga
Dodam, że przemrożenie, jak i uszkodzenie mechaniczne nie wchodzą w grę..

Ostatnio zmieniany: 2017/04/27 08:27 przez kryzysowa.

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 09:18 #61918

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Jak nie wchodza w gre, to moze byc nieladnie. Jakie jest zrodlo zakupu?

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 09:38 #61927

• kryzysowa
  • kryzysowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pollciu, hostę zakupiłam od Jadzi Brzezińskiej, właścicielki sklepu żurawka.pl
Przyszła do mnie w postaci gołego kłącza, z minimalnym zalążkiem kiełka, na przełomie lutego i marca, było wtedy ciepło, trafiła na parapet w piwnicy i tam stoi do dziś, bo przymrozki u nas atakują co chwilę krecigl
Ostatnio zmieniany: 2017/04/27 09:39 przez kryzysowa.

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 09:58 #61934

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Kaśka, jednoznaczną odpowiedź może dac tylko test, ale podejrzewam, że jest drozszy od tej hosty.

Podejdź do tego spokojnie - obserwuj, nie tykaj. Zobaczymy co dalej będzie z hostą. Idze zadałabym pytanie o źródło pochodzenia i wysłałabym fotke. zawsze jest jakiś margines błędu a testu- jak w wspomniałam, nie warto kupować.

Muszka, inni hostaloversi...co Wy sądzicie?
Ostatnio zmieniany: 2017/04/27 10:00 przez Poll.

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 10:19 #61940

• kryzysowa
  • kryzysowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pollu, ależ ja nie panikuję, to tylko kilka złotych, chodziło mi raczej o to, żeby sobie jakiegoś syfu na hostowisko nie wprowadzić, a wiedza moja w zakresie funkii mocno ograniczona, dlatego do Was o pomoc się zwróciłam recourse
Oczywiście napisałam do Igi, stwierdziła, że nie widzi tu żadnych niepokojących zmian...

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 15:30 #61974

• beatazg
  • beatazg Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 10783
Dostałam dzisiaj zamawiane host i dwie są całkowicie przemrożone , kły oczywiście , nie wiem co mam z nimi zrobić , czy odesłać, bo oprócz tego dwóch brakowało . Właściciel już wie . Może mi ktoś doradzi . Nigdy więcej kupowania w tym sklepie .Oni wszyscy robią sobie jaja , jutro mam dostać żurawki i hosty bardzo małe , bo Pani ze sklepu zadzwoniła i spytała czy już chcę czy za dwa tygodnie jak podrosną . Jutro chyba znowu się wścieknę .

Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): Fabiola

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 16:12 #61979

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33601
Beatko, a który to sklep i który właściciel. Może warto powiedzieć, tak dla wiadomości potomności.

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 17:37 #61988

• beatazg
  • beatazg Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 10783
Ewuś , zrobiłam reklamację i hosty odesłałam .Nie chcę robić facetowi antyreklamy , bo reszta host była w porządku . Fakt wiosna nas wszystkich w tym roku nie oszczędzała , mrozy były wszędzie .
W każdym zamówieniu , jakie tej wiosny robiłam , przyszło 2-3 hosty byle jakie , upychają między lepszymi te gorsze i myślą , że może się uda , a reklamują się nawet na forach ogrodniczych jakie super rośliny mają . A my napaleńcy szukamy to co kochamy a później są takie skutki .
Na 4 zamówienia jakie do tej pory dostałam z hostami tylko Funkia.pl jest bez zarzutu , 9 porządnych sadzonek :) .

Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): halszka, Efkaraj

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 19:34 #62003

• jugo
  • jugo Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16351
Zakupiłam dwie hosty,Luna Moth i Goodnes Gracious.
Obie wyszły z zielonymi liśćmi,zastanawiam się czy wybarwienie nastąpi pózniej ,czy to nie te hosty
i raczej reklamować.. :(
Może ktoś ma te hosty i zechce rozwiać wątpliwości.
Goodness Gracious wygląda tak.

i druga

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 19:54 #62005

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7567
Marginesy z host im uciekają :diabelek .

Mam od nich 2 egzemplarze Wagon Wheels, drugą kupiłam jesienią żeby sprawdzić, czy pierwsza to przypadkowa pomyłka, ale obie są zielone , jedynie kolor kwiatu się zgadza krecigl . Też liczyłam, że z wiekiem pojawi się prawidłowe wybarwienie, ale raczej się przeliczyłam :angry: .
Za tę wiadomość podziękował(a): jugo

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 20:33 #62011

• jugo
  • jugo Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Krzysiu dzięki,poczekam jeszcze kilka dni ,jak się nic nie zmieni,a chyba się nie zmieni
składam reklamacje. :(
Z tego co wiem nie ma u nich problemu z reklamacjami.W końcu chcemy mieć to za co zapłaciliśmy. :)

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 21:03 #62016

• halszka
  • halszka Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6923
Jugo, u Luna Moth margines pojawia się nieco później z tego co pamiętam. A na liściu GG, tym po prawej stronie widzę już cień marginesu. Ja w tym roku też ją kupiłam ale z innego źródła i margines już ma ale ledwo widoczny z tym, że liście też ma nieco bardziej rozwinięte. :)
Pozdrawiam
Halina

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 21:10 #62019

• jugo
  • jugo Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Halinko ,myślisz że jest szansa na kolorki.
Poczekam jeszcze i dam znać co z tego wyszło. :)

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 21:27 #62022

• krzysztof.k
  • krzysztof.k Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 902
Mam tegoroczną Lunę, może troszkę większą, ale paski już da się rozpoznać, jak co mogę wkleić fotkę
Pozdrawiam Krzysztof

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 21:30 #62023

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Wklejcie swoje młode Luna Moth do watku o niej, plis... recourse Krzysiu, Małgosiu, Halszko... recourse

Problemy w uprawie host - wirus HVX, staśmienia, przemrożenia i wszystko inne , co nas niepokoi 2017/04/27 21:43 #62026

• krzysztof.k
  • krzysztof.k Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 902
Wkleiłem też inne w wątku

Pozdrawiam Krzysztof
Ostatnio zmieniany: 2017/04/28 07:17 przez krzysztof.k.
Za tę wiadomość podziękował(a): jugo
Moderatorzy: Poll
Czas generowania strony: 0.073 s.