Cześć dziewczyny!
Miło mi bardzo, że zaglądacie
W sobotę byłam na działce. Nie wiedziałam w co mam ręce włożyć ... Ogrom pracy, ale ja już trochę się pogodziłam, że mam jak mam... albo muszę zatrudnić ogrodnika
Ale tak to jest, jak przyjeżdża się do ogrodu raz w tygodniu...
Posadziłam magnolię 'Ian's Red'. Niestety, nie zakwitnie w tym roku, więc za rok dopiero się okaże, czy to właśnie ten Ian i ten Red
Producent Polskie Korzenie'. Zresztą w zeszłym roku też ich magnolie kupowałam. Dwie były niekwitnące, teraz w pąkach. Oby się sprawdziły odmiany, bo maja być piękne.
Na przykład od Zimona nigdy nie było pomyłek.
Jak już powiedziałam, pracowaliśmy z Andrzejem póki zaczynający się deszcz nas nie wygonił. Nawet zdjęć nie zrobiłam ... A pogoda była świetna, +16 stopni, słonecznie, coś niebywałego, przecież marzec na dworze! Co prawda sprawdza się przysłowie, że w marcu, jak w garncu ... Tydzień temu zastała nas w ogrodzie prawdziwa wiosenna burza
Miłko, muszę powiedzieć, że ja jestem w tym roku zaskoczona ilością smardzów
Tydzień temu już zbierałam i teraz też. I zostawiłam też sporo, niech się rozsiewają
One u mnie rosną pod pigwą. W tym roku pojawiły się pod drugą pigwą. Może żyją w jakiejś symbiozie? Grzyby to wielka tajemnica przyrody jednak ... A jajecznica była pyszna
Gosiu, Ciemierniki mają swoje latka, te najstarsze są już bardzo okazałe. Rozsiewają się ładnie. Siewki w kolorze bordo, bardzo ładne. W sumie nawet je niczym nie dokarmiam. Hmmm, zła matka jestem, może podsypie im granulowanego obornika następnym razem (jak nie zapomnę).
Edytko, ja jestem słabym grzybiarzem ale te smardze już nauczyłam się rozpoznawać. Trzeba je tylko dłużej podusić i jest OK. Podobno są bardzo drogie, drugie po truflach. Tak czytałam. Ale jeżeli miałabym wybierać to bardziej mi smakują najzwyklejsze maślaki
Pierisy z malutkich sadzoneczek zrobiły się już całkiem duże i teraz, jak kwitną, to już są bardzo widoczne. Ładne są, podobają mi się bardzo. Jeszcze chciałbym kupić kwitnącego na różowo. Zapomniałam, niestety, nazwę odmiany.
A jak Twoje kalmie? Zdaje się kupowałyśmy je w tym samym czasie. Moje w tym roku bez pąków kwiatowych
A to smardze z naszego ogrodu: