Ewuniu, to tylko tak wygląda na zdjęciach. Dopiero kilka dni jak zrobiło sie cieplej 15-16 stopni a tak to ciągnie ziąb z nad morza .
Elsi szklarnia jest przy południowej ścianie i odrobina wiosna słońca dobrze ją nagrzewa wadą jest kiedy latem w szklarni jest upał.
Wspominasz o tulipanach w tym roku u mnie klapa . Kupiłam kilka donic na cebulki . Wiosną zaniepokojona ich wzrostem postanowiłam sprawdzić,
co sie dzieje . po wykopaniu okazało sie ,że cebulki, są spleśniałe - musiałam wszystkie wyrzucić.
Wyjątek jest ta duża donica i kilka tulipanów w ogrodzie .Chyba z tulipanów już sie wyleczyłam
Danusi dziękuję za sadzonkę mam nadzieje ,że sie rozrośnie byłabym szczęśliwa .
Dostałam od Ciebie jeszcze jedną roślinkę pamiętam ,że kwitnie na niebiesko i widzę ,że wypuszcza liście ale nazwy nie pomnę
Bardzo miło wspominam pobyt u Ciebie / u Was/ i cieszę sie ,że Nela mnie do Ciebie zawiozła ,bo jak wiesz ja bez swojej lokomocji.
Krzysiu
Mam nadzieję ,że sasanki i u mnie też będą sie rozsiewały , bo są godne zaproszenia do ogrodu.
O kokoryczy juz zostałam poinformowana przez Danusię i cieszę się ,że ta mała roślinka rośnie u mnie .
.