Paweł, dzięki za pochwały ,bardzo sie cieszę
Ogród ciągle jest ulepszany, żeby na zdjęciach wyglądał lepiej
.
Będąc u Ciebie zwróciłam uwagę na orliki, które w dużej grupie zrobiły na mnie wrażenie,
to spowodowało ,że zaczęłam siać nasiona tych kwiatów i sadzić je przy różach, żeby nim te zakwitną nie było pustej ziemi.
Może w tym roku jeszcze takiego efektu nie będzie ale mam nadzieje ,że doczekam takich efektów jak u Cibie .
Mam dużo cienia a te rośliny dobrze go znoszą więc bardzo mi pod pasowały a i po przekwitnięciu można je przyciąć.
Róża o która pytasz ,to pienna ALOHA jestem z niej bardzo zadowolona z boku rośnie Rhapsody in Blue
ale jakoś sie nie zgrały z kwitnieniem.,Obydwie spinają sie bardzo wysoko a przy silnym wietrze ciągle boję sie ,że zachowają sie jak parasol i fikną.
Ewuniu przymiotno Karwińskiego u mnie zimuje i rozsiewa się, po ogrodzie. Bardzo uwielbiam, ta małą roślinkę.
Sadzonki pikuje po całym ogrodzie a to dzięki Verze ,to u niej zobaczyłam jak pięknie wygląda w ogrodzie .
ale nie wiedziałam jak sie nazywa. Wcześniej widziałam też u Montiego na słynnych schodach-chyba kojarzysz
.
Danusiu "Królowo Pierwiosnków " właśnie byłam na dziale pierwiosnków i podziwiałam je u Ciebie -jak dużą masz ich kolekcję .