Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 2019/08/09 10:06 #173235

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14677
Inuś zawsze podziwiam Twój ogród ,piękne rabaty i zawsze masz na rabatach taki porządek, podziwiam recourse recourse
A z kotami jak widzisz nie zawsze jest jak byśmy chcieli ja niespodziewanie zostałam właścicielka dziewięciu małych kotków
chociaż w ogóle się ich nie spodziewałam, i sytuację musiałam zaakceptować a co będzie przyszłości czas pokarze.
Współczuję kłopotów z Twoim kotkiem może wszystko będzie dobrze .trzeba być dobrej myśli.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

Ogród Iny 2019/08/09 22:25 #173286

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23428
Inuś -trzymam kciuki za kotki ,niestety moja kotka przegrała mimo operacji z guzem ucha,ale każdy przypadek jest inny -oby było dobrze :przytulam..... ,że leczenie drenuje kieszeń to wiadomo ,ale cały stres związany z tą sytuacją jest dużo gorszy :placz
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

--=reklama=--

Ogród Iny 2019/08/15 15:55 #173751

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Oj....ostatnie lata smutne wśród Twojej ferajny.. :przytulam

Ogród Iny 2019/08/17 16:00 #173870

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś -posyłam dobre fluidy i myślę o Tobie i :kot :buziak
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2019/08/22 20:36 #174324

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Efkaraj pytałam w schronisku, czy dołożą do operacji i obiecali że tak a jak będzie to się okaże. Dzisiaj już nie odbierają telefonu ode mnie.

Danusia mam takie samo odczucie, jak patrzę na Twój ogród. Suszy u Ciebie nie widać.

takasobie wystawa bardzo udana, oglądałam zdjęcia. Brawo !!!

Franusiowa podziwiam Cię za Twoje seducho, jakie oddałaś maleńkim kotkom. Dla mnie jesteś cichym bohaterem. recourse

beatrix+ to samo powiedział wet :(

zanetatacz Prezes będzie operowany 04.09. Dzisiaj wet wyznaczył datę, powiedział że wcześniej ma w każdym dniu po kilka zabiegów a operacja Prezesa jest bardzo trudna i długotrwała , więc w tym dniu tylko jego będzie operował. Guz niestety rośnie i nacieka. Wet powiedział, że jest duża szansa powodzenia i tego się trzymajmy. Strasznie mnie to stresuje a jak jeszcze Prezes spojrzy na mnie już z ufnością, to serce pęka.

U mnie w ogrodzie już widać jesień za progiem.

To się nazywa znaleźć dobre miejsce roślinie ;)

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): andrzej, th, piku, takasobie, edulkot, chester633, Semper, nowababka, zanetatacz, Juleczka ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Ogród Iny 2019/08/23 13:43 #174401

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48191
Szkoda, że Cie nie było, ale rozumiem! Wcale nie masz tak blisko think:
Co Ty z tą jesienią? Lato trwa tak długo, dopóki kwitną dalie! hu_rra
Dzielżany piękne! :slonko

Ogród Iny 2019/08/23 20:21 #174432

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22605
Inuś powiem Ci że patrząc na Twoje fotki to ja mam lato jeszcze jak nic bo hortensje w większości dopiero u mnie startują ,choć troszkę mnie niepokoją wrzosy bo już wystartowały :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2019/08/23 22:18 #174449

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś -jak tak mówi- to na pewno będzie dobrze a i kotek da z siebie wszystko bo w końcu znalazł wspaniałych opiekunów :buziak -trzymam kciuki i już się nie martw :przytulam
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2019/08/24 14:31 #174480

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Jakie wieści o koteczku Inuś ? mam nadzieję ,że dobre .Tak mi szkoda tych wszystkich chorych zwierzątek ,tych maltretowanych przez swoich opiekunów .Czytam o tym czasami w internecie ,to taka mnie złość ogarnia ,że utłukłabym takiego sadystę ! Ogrody robią się jesienne ,a rano mgły się snują i tylko patrzeć jak zaczną odlatywać ptaki :nie_wiem Każdy sezon jakoś szybciej mija a nam siwych włosów przybywa :nie Tylko pasja do ogrodów zostaje i to jest cudne :kocham

Ogród Iny 2019/09/06 23:05 #175713

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9968
Inuś, jak kot?

Ogród Iny 2019/09/07 12:52 #175739

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
takasobie dalie zaczynają mnie atakować z każdej strony i zaczynam o nich coraz częściej myśleć. Wiem że są piękne ale to wykopywanie i przechowywanie już mniej mi się podoba. wink-3

Danusia nie da się ukryć, że jesień już w progach startowych. Dzisiaj u nas pada upragniony deszcz i zdecydowanie się ochłodziło. Czekam na kolory prawdziwej, słonecznej jesieni, bo bardzo je lubię.

zanetatacz kciuki się przydały a razie jeszcze za wcześnie na wynik operacji a le maleńka radość już jest. :)

Nowinko ja mam dwa koty "po przejściach" i widzę różnicę w ich zachowaniu a kotką, która przyszła do nas prosto z innego domu. Mam taki sam stosunek do oprawców zwierząt, jak Ty. :angry:

Margo2 :buziak

Prezesik już po operacji, miał w środę. Operacja długa, ponad 3 godz. Podobno wszystko wycięte aż do kości . Małżowina została , jak to wet powiedział, dla estetyki. Jest mocno wygolony i "pocerowany" ale to mniej ważne. Szwy zostaną usunięte a sierść odrośnie, byle kotek był zdrowy. Stres w środę był nie do opisania. Jak zawieźliśmy kotka przed 11-tą, to dopiero po 17-tej wet dzwonił, że możemy go odebrać.Możecie sobie wyobrazić, jakie myśli mi chodziły po głowie. :( Później też było stresująco. Myśleliśmy, że z transporterka wyjmiemy kota trochę przymulonego a on wyskoczył jak strzała i uciekł do ogrodu. Wiedziałam gdzie się skrył ale nie pozwolił do siebie podejść. Tak siedział całą dobę a ja cały czwartek zaglądałam z daleka, czy kotek żyje i czy się rusza. Wet kazał założyć kołnierz ale to się nie udało. W czwartek wieczorem głód zwyciężył i Prezes przyszedł do michy. :) Dzięki temu udało się podrzucić z mięchem pierwszy antybiotyk ale o zakropleniu ucha nadal nie było mowy. Wczoraj już miałam kotka na kolanach . Wsadził łepek pod mój łokieć i tak siedział. Skorzystałam z okazji i zakropliłam ucho. Miałam okazję zobaczyć , jak koty reagują na krzywdę jednego z nich. W czwartek Gucio chodził cały czas smutny i zerkał w stronę miejsca gdzie pod krzakiem leży Prezes a wczoraj było wielkie poruszenie jak zakraplaliśmy ucho Prezesowi. Prezes boi się zakraplania ale nie piszczał, dlatego nie wiem skąd pozostałe dwa koty się zorientowały co się dzieje i skąd nagle się znalazły koło nas. Krążyły bardzo blisko mocno zdenerwowane. Ot, cud natury. :) Dzisiaj Prezesik zachowuje się normalnie, jak przystało na kota. Wet też powiedział, że rokowania są dobre , bo w miarę szybko zareagowaliśmy na guz. Teraz pozostało antybiotykowe leczenie i oby faktycznie się udało.
To trochę mokrego ogrodu. Nawet trawa odrosła :)

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, piku, takasobie, edulkot, chester633, Semper, nowababka, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 5 podziękowań od innych

Ogród Iny 2019/09/07 18:02 #175760

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33601
Ino, dobre wieści prezesowe :jupi Teraz musi być już tylko lepiej.
Ogród po deszczu bujny i kolorowy, jeszcze lato trwa ;)

Ogród Iny 2019/09/07 19:50 #175772

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś -super wieści hu_rra a zrozumienie choroby wśród kotów na pewno jest bo nie raz to obserwowałam ,ale się cieszę hu_rra
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2019/09/07 20:13 #175781

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Czytać dobre wieści to wielka radość :jupi :jupi :jupi niech Prezesowi polepszy się zdrowie i życie, w spokoju w nowym stadzie :kot :kot :kot
A ogród zrobił się bardzo zielony z kolorowymi dodatkami clap clap clap nie ma to jak naturalne podlewanie :deszcz
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

Ogród Iny 2019/09/08 16:54 #175861

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48191
Ale jak Cię atakują dalie? 2smiech Może powinnaś nieco ulec, ale tylko na tyle, żeby poradzić sobie z wykopywaniem gwizdac
Ostatnio zmieniany: 2019/09/09 09:46 przez takasobie.

Ogród Iny 2019/09/08 19:40 #175904

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25812
Cieszę się że kociaczek ma się lepiej :kot . A zwierzaki to mądrale i potrafią się smucić i współczuć :)
Ogród jak zawsze urokliwy :slonko . Dzielżany piękne a brunera rewelacyjna :woohoo:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Ogród Iny 2019/09/10 11:30 #176081

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Kocurkowe wieści świetne .Myślałam o Twoim kocie w związku z utratą swojego .Do tej pory łzy mi do oczu napływają ,jak sobie przypominam swoją koteczkę :placz Trzymam kciuki za Twojego futrzaka ,aby poprawa była stała :kot Ogród Twój Ineczko ,taki jak Ty ,pogodny o wielu kolorach :na_ucho

Ogród Iny 2019/10/02 22:21 #178241

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9968
Inuś, a dlaczego się nie odzywasz?
Liczę na to, że z kotkiem nadal wszystko w porządku

Ogród Iny 2019/10/02 23:32 #178251

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Cześć Inuś... wpadam z wizytą w stare zakątki i jest dokładnie tak, jak zapamiętałam.. soczysty trawnik i bujne rabaty :kocham
Cofnęłam ske troszkę, bo nie,..nie mogę już powiedzieć, ze czytam wszystko.. :oops:
Widziałam trawnik z wczony upałami.. u tez przez chwile było marnie, mimompodlewania. Wiadomo, deszcz podlewa najlepiej, ale ja dodatkowo pomagam nawozem, po którym w kilka dni widzę wyraźną poprawę.
Nawóz z guano od P Królika, abrdzo go sobie chwalę.
U mnie trawa tk tez częściowo koniczyna, nie walczę, grunt, ze jest zielono..a podobno monokultura jest passe, haha Jedynie mlecze usuwam, ale zdają się nic sonie z tego nie robić niestety..

Doczytałam o nerwach z Prezesem.. oj biedne te nasze zwierzaki a ile ske człowiek martwi i denerwuje..
Dobrze, ze już po operacji i rokowania są pomyślne..miło byłoby, gdyby schronisko jednak się dołożyło do operacji.. To nie jest choroba, która wyskoczyła nagle.. Na pewno podposywalas jakieś dokumenty przy adopcji, jest może wzmianka ze zwierze zdrowe...może jakieś pisemko do nich wysmaruj, za potwierdzeniem odbioru wink-3 , żeby się bardziej poczuli zobowiązani, niż rozmową przez telefon..

Sciskam, pozdrawiam i trzymam kciuki za kocurka :buziak

Ogród Iny 2019/10/05 21:12 #178552

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś -coś mnie niepokoi Twoja nieobecność ,skrobnij chociaż słowko ,że wszystko ok :hejka
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Czas generowania strony: 0.094 s.