Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 2019/04/20 20:17 #158231

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
cd.

mech na murku się nie przyjął , muszę coś innego wykombinować

Wszystkim Forumowiczom życzę spokojnych i pogodnych świąt. :)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, Efkaraj, markita, takasobie, VERA, chester633, Dagusia, beatrix+ ten użytkownik otrzymał 6 podziękowań od innych

Ogród Iny 2019/04/20 20:40 #158234

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33601
Ino, piękną masz wiosnę :) Murek zostaw w spokoju. Od czasu do czasu posmaruj kefirem lub jogurtem, sam się w końcu zazieleni :)
Deszczu życzę, żeby podlewał roślinki :)

Radosnych i spokojnych świąt dla Was wszystkich :kot
Ostatnio zmieniany: 2019/04/20 20:40 przez Efkaraj.
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

--=reklama=--

Ogród Iny 2019/04/21 22:23 #158284

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23427
Inuś -Prezes faktycznie wygląda na prezesa polewkamax -cudowny jest i bardzo się cieszę ,że z Guciem wszystko ok hu_rra clap hu_rra koty już nawiązały kontakt ze sobą ? Ogród cudowny wiosennie a susza i u mnie straszna :mur
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2019/04/21 22:24 przez zanetatacz.

Ogród Iny 2019/04/22 12:06 #158301

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Ło sielpiańsko!! Jakie tulipany!! A jaki Prezes przystojny!
No i deszcz był chyba?
Zielono, wszystko bujnie kwitnie, np jak w pudeleczku!

Ogród Iny 2019/04/23 21:42 #158475

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22605
Inuś tulipany masz przepiekne u mnie w niektórych miejscach tylko przedstawiciele rotfl Prezes ma odpowiednie imię do wyglądu :) Kalina i fotergilla pięknie już wyglądają :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2019/04/24 11:19 #158537

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48190
Ja poproszę Inuś o obfotografowanie :fotka tych fioletowych tulipanów oraz poszukanie opakowania od nich w celu identyfikacji!

Ogród Iny 2019/04/24 12:08 #158542

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33601
beatrix+ napisał:
No i deszcz był chyba?

Tiaaaa, z węża... Ina za chmurę deszczową robi...

Ogród Iny 2019/04/24 19:58 #158561

• edyta
  • edyta Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17266
Ino, ale masz piękną wiosnę :kocham. A jak się zakociło u Ciebie :woohoo:. My też w święta spacerowaliśmy po ogródkach działkowych i dopadła nas zgraja sępów (czytaj kotów wink-3). Bratowa zaraz zadzwoniła po córkę, żeby z kocią karmą przyleciała 2smiech. Następnego dnia przyjechaliśmy już ze swoimi puszkami rotfl.
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, zanetatacz

Ogród Iny 2019/04/28 15:47 #159033

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Efkaraj murek był smarowany jogurtem z nawozem płynnym i rozdrobnionym mchem, podlany , przykryty folią , czyli wszystko wg przepisu ;) i nic z tego nie wyszło. Muszę coś innego pokombinować, tylko przez tę suszę jakoś nie mam ochoty na ogrodowanie.

zanetatacz Gucio i Prezes bardzo się polubili i wszędzie chodzą razem, niestety tylko po domu. Wyglądają jak Flip i Flap, taka jest duża różnica miedzy nimi. Za to kotce nie bardzo się podoba i ciągle na niego parska. Na szczęście Prezes nic sobie z tego nie robi , wcale jej się nie boi. Za to nadal nie chce wyjść na dwór. Parę razy wyszedł do ogrodu dosłownie parę kroków i zaraz biegiem do domu. Najbardziej podoba mu się na moich kolanach. Nie wiem dlaczego tak bardzo chciałam dużego kota. jakoś nie pomyślałam, że jak duży to też bardzo ciężki. 2smiech

beatrix+ a co takiego "deszcz" :angry: Jeszcze trochę i nie będzie co podziwiać w ogrodzie, bo wszystko wyschnie.

Danusia tulipany w większości już przekwitły. Za ciepło i za sucho było dla nich.

takasobie tulipany, o które pytasz są niezgodne z etykietą. Dwa lata temu zrobiłam takie niefortunne zakupy w Lidlu. Prawie wszystkie tulipany były pomylone a w dodatku niektóre bardzo nieciekawie kwitły. Najlepiej udają mi sie cebulki z Biedronki.

Efkaraj nic się nie zmieniło,nadal robię za chmurę :(

edyta u nas też podobno takie ilości kotów są na działkach. Dziewczyny z fundacji je dokarmiają i jak ktoś chętny, to załatwiają adopcję. Ciągle nie mogę tego zrozumieć, jak można wyrzucić zwierzę , które sie miało w domu i podobno kochało. Nasz Prezes na pewno mieszkał w domu, bo do razu załatwiał się do kuwety. Wie do czego "służą" tapczany i fotele i ostatnio moje kolana.:) Niestety jeszcze się czasami boi i pomimo że mieszka z nami już trzy tygodnie, nie chce wyjść na dwór. Tak jak powiedział wet, żeby zwierzęta umiały mówić, to nie raz włos by nam się zjeżył od ich opowieści.

A w ogrodzie ... susza totalna, tylko chwastom to jakoś nie przeszkadza. Przez trzy dni bardzo intensywnie z nimi walczyłam. Tulipany przekwitają i ogólnie widać, że rośliny cierpią pomimo podlewania. Liczę na to, że jutro popada.

Niezapominajkom nie przeszkadza susza. Prawie cały ogród opanowały, pozwalam im na to bo bardzo je lubię :)

Na tym zdjęciu widać jak sucho jest w ogrodzie, pomimo intensywnego podlewania :(

tak wygląda w tym roku CW. To jego pełnia kwitnienia. Nie wiem co mu się stało. Dostał nawozy i wodę też, czyżby chciał się przenieść do zielonego raju ?

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, edulkot, VERA, chester633, Semper, Dagusia, nowababka, zanetatacz, Franusiowa, Maryna44

Ogród Iny 2019/04/28 16:33 #159051

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12976
Pięknie u Ciebie, mimo suszy. Bardzo ciekawe odmiany tulipanów. U nas niezapominajki też sie wysiały co mnie bardzo ucieszyło. Zaciekawiła mnie śliczna podpora do piwonii - kupowałas gotową czy była robiona na zamówienie?
Granatowiec od Ciebie niestety nie daje oznak życia :placz Awokado i figa przezyły bez problemu, nie wiem co zrobiłam nie tak? :oops:
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

Ogród Iny 2019/04/28 16:43 #159055

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Marysiu, wystaw granatowca na dwór i podlewaj a na pewno ruszy. To twarda roślina. Mój już od dłuższego czasu na dworze, nawet nie chciało mi się go hartować i trochę listka mu z czerwieniały ale nic mu nie będzie.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): nowababka

Ogród Iny 2019/04/28 17:42 #159078

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23427
Inuś -CW -dorodny krzak ,gdzie mu do zielonego raju........,pewnie odpoczywa w tym roku ,niezapominajki też uwielbiam ,ale poprzednia zima bardzo mi je przerzedziła,to masz swojego wielbiciela w postaci Prezesa 2smiech ,tylko czy reszta nie jest zazdrosna o swoją panią?
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2019/04/28 18:07 #159080

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22605
Inusia ślicznie kolorowo mimo że sucho u Ciebie a te łany niezapominajek robią wrażenie u mnie się wysiewają koło grilla ,kalina wygląda ślicznie u mnie pada od wczoraj więc mam nadzieję ze i do Ciebie dotrze :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2019/04/28 19:38 #159114

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Inuś wcale nie widać suszy, rośliny dorodne i choć CW słabo to nie znaczy że reszta też tak chce, dojdzie i do Ciebie deszcz to wszystko odżyje zwyc
Prezes wie gdzie najlepiej :kot :kocham
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

Ogród Iny 2019/04/29 23:59 #159363

• Gabriel
  • Gabriel Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Rośliny moją radością
  • Otrzymane podziękowania: 2383
Mam nadzieję że popadało, bo wiem co znaczy susza. Chyba muszę posiać niezapominajki, uwielbiam niebieskie kwiaty, ale myślałem że lubią wodę.
Bardzo ładne i duże są Twoje różaneczniki. Zawsze tak jest, że kilka odpoczywa, za rok pewnie zakwitnie obficie :)
Przepiękny ogród :woohoo:
Pozdrawiam, Gabriel
Ogród nadal moją radością

Ogród Iny 2019/04/30 12:09 #159407

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Inuś, jaka susza? Gdybyś nie napisała że u Ciebie tak sucho w życiu bym nie pomyślała! Niezapominajki przypominają mi moje szczenięce lata i babciny ogródek, więc sympatia ogromna. Ślicznie to wygląda u Ciebie, takie niebieskie chmurki :kocham
W ogóle ten Twój porządek na rabatach, szacun, bo wiem ile się trzeba narobić i nadziubać żeby tak było. vishenka

Ogród Iny 2019/04/30 14:43 #159421

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
Inuś ale pięknie u Ciebie :woohoo: tulipany białe w paski prześliczne.
Ja tez lubie niezapominajki u mnie w jednym miejscu wyłożyłam pasek grubej foli i wyścieliłam kora bo jeżdżę tam taczkami z drewnem i nasiały sie same niezapominajki rotfl
A co do białego rodka,to mój tak ma co dwa lata,albo jesienią kwitł i osłabiło pączki kwiatowe,albo pąki przemarzły.
Ostatnio zmieniany: 2019/04/30 14:46 przez Dagusia.

Ogród Iny 2019/05/02 18:31 #159791

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Wszystko u Ciebie ,jak w wojsku ,na baczność stoi :woohoo: Ogródeczek gotowy do pokazania .Mimo suszy rośliny jakoś sobie radzą pędzone siłą wiosny .Sporo masz tulipanów ,a ja ostatnio mało kupuje cebul .Jak nie robale ,to nornice .A te moje dwie leniwe kocice występują w roli obserwatorek :mlotek

Ogród Iny 2019/05/03 18:17 #159963

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
zanetatacz mnie CW dlatego trochę martwi, bo pierwszy raz tak słabo kwitnie. Co roku był pięknie obsypany kwiatami a w tym roku jakoś marnie wygląda. Muszę się o niego zatroszczyć. bo z niego już staruszek się zrobił :)

Danusia niezapominajki robią dobrą robotę w ogrodzie. wink-3 Parę lat temu kupiłam trzy krzaczki a teraz mam je wszędzie. Wiatr i ptaki zrobiły swoje.

edulkot z deszczem to pewnie powtórka z rozrywki z ubiegłego roku. Padał może z 15 min parę dni temu i to wszystko. :( Jest początek maja a ja mam już dosyć podlewania.
Z Prezesem mam problem. Dalej boi się wyjść do ogrodu. Czasami dojdzie do drzwi i dosłownie wychyli nos na zewnątrz i zaraz ucieka do domu. Nie mam pojęcia dlaczego tak się boi wyjść. Na szczęście w domu czuje się bardzo swobodnie.

Gabriel niezapominajki same się rozsiewają więc im susza niestraszna . :) Ten rodek nigdy nie odpoczywał i co roku był obsypany kwiatami , dlatego tak mnie martwi.
Deszcz był bardzo symboliczny i susza nadal nas nęka.

Lukrecja dziękuję za pochwałę bo z ust właścicielki cudownego ogrodu liczy się podwójnie. :buziak Dla mnie robota w ogrodzie to przyjemność, tylko żeby kolana i kręgosłup były tego samego zdania, to byłaby pełnia szczęścia. wink-3

Dagusia uwielbiam tulipany i tak bardzo żałuję, że już kończą kwitnienie i będzie trzeba znowu czekać na nie cały rok. Za chwilę niezapominajki też przekwitną , bo susza im wybitnie nie służy.

Nowinko sama dobrze wiesz ile to trzeba wody wylać, żeby rośliny stały na baczność. ;) Sezon dopiero się zaczął a ja mam już dość podlewania.

Jak przystało na maj, ogród kwiatami stoi. :)

nowy nabytek

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Ostatnio zmieniany: 2019/05/03 18:20 przez inag1.
Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, takasobie, edulkot, chester633, zanetatacz, nelu-pelu, Franusiowa

Ogród Iny 2019/05/03 18:46 #159968

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Kolejny ogród z kwitnącymi kwasolubami zdziwko Inuś masz podgrzewany ogród :ohmy: i jeszcze orliki całe w kwiatach :ohmy:
Prezes musiał przeżyć jakąś traumę skoro taki strachliwy, ktoś lub coś zrobiło mu krzywdę :kot
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Czas generowania strony: 0.109 s.