Monika-Sz tak, to nowy jarząbek. Ładnie jesiennie się przebarwia i niech tak trzyma. Oby nie wpadł na pomysł, że już trzeba zrzucić liście.
Niebieskości, biele i żółcie ,to też moje ulubione kolory. w całym ogrodzie mam pełno lobelii i heliotropów. A na betoniaku czerwona róża , zupełnie nie w moim kolorze.
Mam jeszcze dwa tygodnie zakropleń i idę do kontroli. Ilość krop się nie zmienia .
Margo2 zaczynam też pomału przyzwyczajać się do betoniaka. Już nie zgrzytam zębami , jak na niego patrzę. Może tez wpływ na to mają większe rośliny, które go coraz skuteczniej zakrywają .
chester633 Pawka
, pewnie że pamiętam dawne czasy. To było pierwsze moje forum i dlatego wspominam je z sentymentem. Szkoda,że już tam nie ma naszych zdjęć. Twój ogród to nie był ten sam, który masz teraz ? Tak przynajmniej mi się wydaje.
Mój ogród jest ten sam ale nie taki sam. Wydoroślał razem z właścicielką .
Muszę koniecznie pokazać ,jak ładnie wygląda brzoza cięta wg Twojej instrukcji.
Do mocnego cięcia Palibina namówiła mnie Aguniada .
Tnę go mocno ,bez sentymentów , nożycami elektrycznymi a on nic sobie z tego nie robi i pięknie kwitnie.
Nowinko ślepia bez zmian. Już się nastawiam psychicznie na szpital i czyszczenie operacyjne oka.
Jarząbek cudny prawda? Szkoda,że nie ma białych koralików ale z czerwonymi mu też do twarzy.
Moja rozplenica dała mi w prezencie okazałą sadzonkę. Obserwowałam ją od ponad miesiąca i nie wiedziałam co to jest. Myślałam na początku, że to taka trawa-chwast i nie powiem ile razy chciałam ją usunąć. Tym bardziej, że rosła tak dobre 10 cm od rodziny matecznej. Dobrze ,że się powstrzymałam . Dzisiaj ją wykopałam i ma już swoją miejscówkę
Stipy też mi się rozsiały. Nie wiem ,czy teraz je przesadzić na docelowe miejsce , czy poczekać do wiosny ?
Moje ulubione zestawienia kolorystyczne