Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 2017/09/03 18:41 #82926

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25358
Inko, ile lat ma Twój granat ??? Piękny jest, jak i cała reszta :bravo :bravo :bravo
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ogród Iny 2017/09/07 13:08 #83410

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
zanetatacz jeszcze coś tam kwitnie w ogrodzie ale też coraz bardziej odczuwa się nadchodzącą jesień :(

Franusiowa mnie się teraz zdecydowanie podoba okolica przy oczku, chociaż tak jak było poprzednio też mogło być ale wiesz jak to jest , jak coś chodzi po głowie, to mus to zrobić ;)

Danusia tak to już jest z naszymi ogrodami, że nie wszystko u nas chce rosnąć. Tego przykładem są chociażby zawilce. Ty musisz pilnować, żeby nie rozłaziły się za bardzo a ja co roku kupuję nowe.

edyta zgadnij skąd zaczerpnęłam inspirację wink-3 W pierwszej wersji miała być kępa traw obsypana kamyczkami ale na tak małym terenie byłoby trochę za ciężkawo. No i zobaczyłam u Ciebie, to co zobaczyłam ;) i długo się nie zastanawiałam :)

Zawszewiosna akurat te rośliny, które wymieniłaś mają u mnie dość dużo słońca. Pewnie przyzwyczaiły się do niego i jakoś fajnie rosną. Wodę koniecznie wprowadź do ogrodu. Jej szum jest uspokajający. Jak nie lubisz otwartej wody, to możesz zrobić sobie cos takiego jak u Moniki-Sz. Mnie się to bardziej podoba ale u mnie głównym kopaczem ;) był M i to on zadecydował o otwartej wodzie.

Nowinka mam dwa granaty. Kiedyś ułamała mi się sadzonka , wsadziłam do ziemi i się ukorzeniła. Podaj adres, to wyślę taką gałązkę , może też Ci się uda ukorzenić.

piku a mnie, jak juz wcześniej pisałam, Anabelka mi nie pasuje w tym miejscu i jak do wiosny mi nie przejdzie, to eksmituję ją .
Floksowa choroba ... krecigl Juz mam trzy miejsca na nie i czekam co markita wystawi w bazarku :)

Poll moje zakupy sa przeważnie z ryneczku albo z małych ogrodniczych gdzie trudno o nazwę. Z goździkami właśnie tak jest , więc niestety nie pomogę z nazwą .

Semper no nie chcą rosnąć :mur a mnie się tak podobają , że co roku kupuję nowe.

Monika-Sz ta lilia to taka wielokrotnego użytku ;) (niestety sztuczna wink-3 )
Też się bardzo cieszę, że mam kałużę . Woda szybko paruje, glony się pojawiają i już wiemy, że raz na 2-3 tyg musimy ją wymieniać ale i tak warto było zrobic oczko. "Wschodnie inspiracje" :) , ładnie nazwałaś.
Czuję się nieźle . Jutro trzecia kontrolna wizyta u pulmonologa, mam nadzieję że ostatnia.

Vera ten granat ze zdjęcia ma parę lat . Pięknie kwitnie i owocuje. Jak już pisałam Nowince, udało mi się ukorzenić gałązkę i mam drugi egzemplarz . Jeżeli chcesz, to wyślę Ci taką gałązeczkę. Adresu do Ciebie nie mam. :)

Dzisiejszy dzień jest w końcu bez deszczu, więc czas do ogrodu pogadać z chwastami. ;) Kupiłam w B cebulki tulipanów ( a miałam w tym roku nic nie kupować ). Kiedy zaczynacie sadzić? Chyba jest jeszcze za ciepło na sadzenie cebul.

Takie tamy z ogrodu.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): th, edulkot, VERA, chester633, zanetatacz, nelu-pelu

--=reklama=--

Ogród Iny 2017/09/07 13:25 #83411

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25811
inag1 napisał:

Danusia tak to już jest z naszymi ogrodami, że nie wszystko u nas chce rosnąć. Tego przykładem są chociażby zawilce. Ty musisz pilnować, żeby nie rozłaziły się za bardzo a ja co roku kupuję nowe.

No właśnie, tak patrzę na twoje ostatnie zdjęcie i nie mogę wyjść z podziwu zdziwko , to chyba tułacz pstry. Sadziłam go już nie wiem ile razy i ciągle znikał, co robisz że jest taki dorodny? :woohoo:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Ogród Iny 2017/09/07 15:20 #83422

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Wiesiu kochana, co robię z tułaczem ? Tępię go niemiłosiernie . wink-3 Rośnie jak szalony i wyłazi w różnych dziwnych miejscach. Prawdziwy z niego tułacz. Od razu napiszę gdzie rośnie. Jest to ta trudna rabata , o której kiedyś pisałam. Przy południowej ścianie a pod powierzchnią ziemi jest nieczynne już szambo. Ziemi nad nim jest tak mniej więcej na łopatę a do tego ziemia kiepska, piaszczysta. Zapakować tułacza i wysłać ? Adresik poproszę, to od razu hurtem wyślę roślinki. ;)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, zanetatacz

Ogród Iny 2017/09/07 15:58 #83423

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23419
Inuś -zazdroszczę pogody u mnie leje od wieczora wczorajszego ....a tułacz i mnie się bardzo spodobał ,masz fajne połączenia roślinek...a wszystko takie świeże ,zadbane zdziwko
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

Ogród Iny 2017/09/09 10:13 #83686

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Czy to Jaśmina tak Ci ładnie zakwitła drugi raz ? moja nieboraczka została trochę poturbowana przez te ostatnie wichury .Podpora się połamała i róża trochę ucierpiała .Ale ma już nowy trejaż ,przepiękny .Mąż jej zrobił i pomalował na czerwono .Czekam na piękny widok jej na nowej podporze .Z granatem Ineczko to nie ma co ryzykować ,bo gałązka może nie wytrzymać trudów podróży zwłaszcza bez korzonków :nie
Piękne trawy ! chyba już ładne kilka lat mieszkają w Twoim ogrodzie :kocham

Ogród Iny 2017/09/09 22:17 #83755

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25358
Inko, take tamy u Ciebie cudnie się prezentują, a na gałązkę granatu jestem bardzo, bardzo chętna. We wtorek lecę do córki na tydzień to po powrocie się skontaktuję z Tobą. Może coś sobie wypatrzysz u mnie, chętnie się podzielę.
Pogodnej niedzieli :buziak :przytulam

Ogród Iny 2017/09/10 19:59 #83834

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48182
Cebule sadzę w połowie października, ale później też, bo zawsze wykupuję biedronkowe za grosze i sadzę po Wszystkich Świętych wink-3

Ogród Iny 2017/09/10 22:11 #83857

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
Dziękuję Ino, ale szkoda wysyłać, bo on i tak u mnie zniknie :( , a u Ciebie wygląda pięknie :slonko
Wiesia

Ogród Iny 2017/09/10 22:28 #83859

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9960
Ale pieknie wyglądają rośliny na tle muru
A Ty tak na niego narzekałaś
Widzę, że w tym roku mamy chorobę floksowa
Ja kupiłam 8 odmian. Na razie były maleńkie, ale liczę, że w przyszłym roku sie rozrosną
U mnie raczej nie będą sie pokładały, bo jest za gęsto
Raczej boję sie o choroby

Ogród Iny 2017/09/11 21:22 #83997

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Inuś ślicznie jak zwykle -begonia piękna ,hortensja cudnych rozmiarów ,imperata piękna a tułacz i u mnie wreszcie poczuł sie dobrze i już zaczął się rozłazić rotfl
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/09/19 10:32 #85012

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Od trzech dni mamy ulicę po remoncie oddaną do użytku i to byłoby na tyle, jeżeli chodzi o radość z asfaltu na ulicy. Od razu pojawili się piraci-debile drogowi, którzy koniecznie muszą sprawdzić, jak szybko można na takiej osiedlowej ulicy jeździć. Skończyło się tym, że jeden taki .... potrącił śmiertelnie moją kotkę Gucię. Jeszcze mieliśmy nadzieję, bo wydawało nam sie że oddycha. Zawieźliśmy szybko do weterynarza ale powiedział, że niestety zginęła na miejscu . Jestem totalnie rozbita . :placz teraz się boję o los drugiej kotki, bo też lubi chodzić własnymi drogami.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, edulkot, chester633, zanetatacz

Ogród Iny 2017/09/19 11:38 #85020

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33600
Dlatego Polacy nie zasługują na dobre drogi!!!!

Ino, tak bardzo mi przykro :(

Ogród Iny 2017/09/19 11:41 #85021

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
Szaleńców niestety nie brakuje :angry:
To smutne Inuś :przytulam
Wiesia

Ogród Iny 2017/09/19 19:40 #85095

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16311
Ina, ściskam Cię serdecznie... :przytulam
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam

Ogród Iny 2017/09/19 20:35 #85117

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22596
Inuś trzymaj się :przytulam
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2017/09/19 20:57 #85129

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14664
Inuś :przytulam współczuję Ci tak jak mówi Pikutek szaleńców nie brakuje.

Ogród Iny 2017/09/19 21:27 #85140

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23419
Inuś- :przytulam ,to okropne.....ja też mam straszny uraz do samochodów...trzymaj się
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2017/09/20 06:52 #85187

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Bardzo Ci Inuś współczuję :buziak i rozumiem ten ból....
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Ogród Iny 2017/09/20 09:32 #85205

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Biedna kocina :( jest to bardzo przykre .Też znam ten ból ,a koło mnie na dodatek mieszka dwóch gołębiarzy .Nie znam ich wielu ,ale tych dwóch to prawdziwe mendy :angry: Zakładają pułapki na koty ,i jak się taki kot wyrwie z tych wnyków ,to jest niesamowicie poraniony .Skarżenie policji nic nie da ,bo zawsze się wyłgają .W okolicy już zostało tylko moje dwie kocice i dwa piecuchy sąsiadów ,które mało wychodzą.Za każdym razem ,jak mojej którejś nie ma dłużej w domu ,to się denerwuje ,chodzę ,wołam i szukam .Mam nadzieję,że kiedyś myszy ich zeżrą razem z tymi gołębiami :angry:
Czas generowania strony: 0.078 s.