Danusiu na tej rabacie mogą rosnąć tylko rośliny cieniolubne. Jest tam mój świerk a za płotem drzewa sąsiadki . Na pewno posadzę coś wyższego od
janioła a na resztę nadal brak pomysłu.
takasobie u mnie już nie ma kto niszczyć rabat. Dzieciaki się wyprowadziły a w ubiegłym roku pies odszedł za Tęczowy Most. Mieszkamy tylko z dwiema kotkami a więc jestem spokojna o rabaty.
Nie wstawiam zdjęć do bazy bo ja prawie w 90% nie znam imion moich roślin
a tulipany kupuję na zasadzie
tenmisiępodoba
zanetatacz coś na ten temat wiem. Mnie tak raz dziennie zmienia się pomysł na rabatę nie mówiąc o przesadzaniu roślin. Naturalnie później narzekam, że Forumki mają takie fajne , gęsto obsadzone rabaty a u mnie gołą ziemie widać. No i kto jest temu winien ?
nelu-pelu już taki jeden ogród jest na forum o dokładnie takiej samej powierzchni, 597 m2, czyżby też z państwowego przydziału ?
Jak się odliczy dom , wjazd ,chodnik, to niewiele zostaje na ogródek. Na moje potrzeby zdecydowanie za mało.
Na tej rabacie nie ma azalek. Są tam berberysy, bergenie a to białe to jakaś bylina (nie pamiętam nazwy )
Margo2 trawnika jest jeszcze dużo do okrojenia. Co roku wiosną widać między trawnikiem a rabatami sliczny pasek czystej ziemi. Przecież trawnik trzeba wyprostować.
Przerwa w deszczu, więc szybko zrobiłam zdjęcie szpadelkowi do równania trawników. Widziałam go już kilka razy w działach narzędzi ogrodniczych. Chyba nie ma problemu z zakupem tego ustrojstwa a naprawdę warto go mieć.
Tak to cudo wygląda.
Azalki już też startują. Trochę słoneczka i wszystkie kwasoluby zakwitną.
różowa konwalia.
macierzanki
piwonia majowa bardzo w tym roku okazała.
jeszcze takie zdjęcie szpadelka znalazłam