Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 2020/04/14 22:43 #197049

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Inuś :przytulam będzie dobrze, ale na taką ewentualność musimy być wszyscy przygotowani, przynajmniej mentalnie :(
Brateczki kocham :kocham a mam tylko takie malutkie samosiejki :( wszystko przez tę zarazę :angry:
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

Ogród Iny 2020/04/24 21:34 #198128

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Coś ostatnio nie mogę trafić do swojego wątku ;) , na Forum też mam niezłe zaległości. Zapowiadają ochłodzenie i deszcze wink-3 to nadrobię i poczytam co u Was się dzieje w ogrodach i nie tylko . :)
Jak na razie, to pogoda prawie letnia, tylko ta okropna susza psuje wszystko. Chcąc utrzymać rośliny przy życiu trzeba dużo podlewać. Podobno mamy mieć jeszcze dwa lata suszy a potem trzy lata deszczowe. Nie wiem co zostanie w ogrodach po takiej długiej suszy. Pożyjemy ,zobaczymy :)
Trochę zdjęć z dzisiaj

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, Gabriel, piku, edulkot, VERA, Semper, Elżbieta, zanetatacz, nelu-pelu ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

--=reklama=--

Ogród Iny 2020/04/24 22:06 #198138

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16314
Inko, ale masz urokliwą wiosnę..! clap

Pełno pięknych zakątków, a czy to zielone poletko to konwalie..?

Będzie pachniało.. uwielbiam ich zapach..
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam
Ostatnio zmieniany: 2020/04/24 22:07 przez nelu-pelu.

Ogród Iny 2020/04/25 17:49 #198220

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
nelu-pelu tak to są konwalie, tylko nie białe a o lekko różowym zabarwieniu. One nie pachną tak jak białe i nie są też tak urokliwe. Traktuję je jako ciekawostkę. Jednak zastanawiam się , czy w tym miejscu nie posadzić białych, ze względu na zapach. To jest takie trudne miejsce, gdzie oprócz konwalii nic nie chce rosnąć.
Amanogawa też słabo kwitnie. Tylko na najstarszym , najwyższym pędzie a na bocznych są tylko liście. Nie wiem czy nie ma za ciemno i za sucho.

Drugim sprawiającym kłopoty jest RH CW. Już drugi rok kwitnie tylko pojedynczymi kwiatkami. Dostaje jedzenie i wodę a mimo to się buntuje.

I zdziśki

W naszym ogrodniczym pełnia lata. :) W sprzedaży duże ilości pelargonii, surfinii, begonii i innych kwiatów letnich ale bratków i stokrotek już nie ma.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, edulkot, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, Danusia, Maryna44

Ogród Iny 2020/04/25 18:24 #198232

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Platynowy forowicz
No pięknie.. a pierwszy 'zdzisiek' to kto..?

Rośliny na pewno cierpią od suszy.. u mnie podsycha i kwitnie połową kwiatów niezawodna skimia.. :blink:
Dopiero od soboty mam wodę na działce..
Pozdrawiam, Nela

Ogród Iny 2020/04/25 22:43 #198298

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23429
Inuś -teraz taki czas ,że siedzimy głównie w ogrodzie ,chyba ,że zrobi się tak zimno ja dzisiaj ....piękna wiosenka u Ciebie a podlewam i ja
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2020/04/26 20:41 #198446

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22608
Inuś śliczna Twoja wiosna moja daleko w tyle bo codziennie były przymrozki a w dzień lekko ponad 10 st. wisienkom ozdobnym to dopiero pączki nabrzmiewają.
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2020/04/27 22:17 #198589

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9971
U mnie też susza. Z tego powodu Kalina Kilimandżaro podesła od góry i ma tylko jednego kwiatka.
Najgorzej wygląda trawnik. Reszta roslin jakoś sobie radzi. Powinnam zmniejszyć zdecydowanie areał trawnika, ale m. ciągle protestuje.
Kiedyś marzyłam o Amanogawie, może kiedyś jeszcze zamieszka u mnie

Ogród Iny 2020/05/01 14:29 #199092

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
nelu-pelu to zawciąg nadmorski. Fajna odmiana więc wiadomo, trzeba było kupić ;)

zanetatacz dobrze że już można pójść do lasu i trochę kości rozruszać bo na dłuższą metę sam ogród to za mało, żeby dbać o kondycję :)

Danusia widziałam, że Twoja wiosna tez przyspieszyła i masz kolorowo w ogrodzie a Twoje pierwiosnki są przepiękne

Margo2 u mnie jest już coraz mniej trawnika i powiem Ci że wcale za nim nie tęsknię ;)

Dzisiaj nad ranem trochę popadało. Mało tego deszczu, tylko tyle że zmyło kurz z roślin ale dobre i to. Widać , że rośliny od razu lepiej wyglądają. Może jeszcze popada, bo w prognozach jest deszcz.

Dzisiejsze mokre wink-3 rośliny

i dzisiejszy spacer nad Wartą

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, takasobie, edulkot, VERA, chester633, Semper, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Ogród Iny 2020/05/01 14:38 #199094

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
Inuś -rośliny w deszczu to rzadki teraz widok ,dlatego tak cieszy hu_rra i u mnie od godzimy pada a właściwie kropi deszczyk hu_rra clap hu_rra
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, a.nia

Ogród Iny 2020/05/01 19:44 #199139

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Melduję, że znów jestem. Jak zobaczyłam to zielone poletko, o które pytała Nelcia to też chciałam o to zapytać...ale już doczytałam, że to konwalie. Też mam takie dziwne miejsce, gdzie nic nie chce rosnąć, bo berberys wyżera wszystko.
Widoki wiosenne urocze. I powiem Ci, że ja też nie rozstaję się z wężem, choć u mnie dość długo ziemia trzyma wilgoć, ale kranówa to nie to co deszcz. Mam nadzieję, że prognozy się jednak nie sprawdzą.

Ogród Iny 2020/05/01 19:58 #199142

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Ino u Ciebie już kwitną orliki zdziwko
Sucho było wszędzie, teraz troszkę pokapało, ale żeby tak chciało kapać cały weekend gwizdac
Konwalie w tym roku takie niskie że normalnie strach że nawet one nie dają radę przetrwać krecigl
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

Ogród Iny 2020/05/01 21:34 #199173

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22608
Inuś no niby przyspieszyła ta moja wiosna ale i tak jestem z wszystkimi kwitnieniami na samym końcu rotfl kaliny cudne ,fotergilla ślicznie też już kwitnie a jarząb jest kolejny na liście muszę go w tym roku gdzieś wreszcie dostać :bravo ja fotki robiłam wczoraj bo przedwczoraj i dzisiaj co chwilkę padał :deszcz
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Iny 2020/05/02 20:13 #199273

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48192
Już Ci orliki kwitną? wyrywne. I reszta kwiatów cudowności! Fajnie, że popadało,zacznie fajnie wszystko rosnąć, chwasty niestety też! 2smiech

Ogród Iny 2020/05/04 07:49 #199521

• Gosia1
  • Gosia1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2082
ślicznie kolorowo u Ciebie :bravo ,poletka z konwaliami zazdroszczę,u mnie rozrastają się wyjątkowo wolno ale może kiedyś doczekam się pachnącego bukieciku konwalii

Ogród Iny 2020/05/04 17:38 #199565

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Same śliczności w Twoim ogrodzie .dużo pięknych krzewów ,aż przyjemnie popatrzeć .Patrzyłam na Twoją kalinę i czułam jej zapach ,bo mam taką samą.Posadzona w pobliżu jest do wąchania przez cały czas .Pięknie Ineczko pięknie ! :kocham

Ogród Iny 2020/05/12 23:06 #200675

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
zanetatacz zauważyłam, że do swojego wątku trafiłam po kolejnym deszczu. :) Taki całodniowy deszczyk to radość dla roślin i ulga dla podlewającego ogród. :deszcz

Lukrecjo konwalie to faktycznie taka zapchaj dziura w miejscu, gdzie nic nie chce rosnąć a zapach kwitnących to dodatkowy bonus. :)

edulkot w tym roku to chyba wszystkie rośliny są wymęczone tą suszą. Teraz jest pora kwitnienia RH i azali i też nie mają mniej kwiatów.

Danusia och te nasze listy niekończących się chciejstw. wink-3 Jarząb polecam . Mam dwa różne o pokroju kolumnowym.

takasobie po wczorajszym deszczu chwasty są bardzo urodziwe. ;)

Gosia1 u mnie konwalie rosną jak chwasty. Ciągle je muszę ograniczać bo zarosłyby cały ogród.

Nowinka moja kalina już przekwitła. Niestety ma za dużo słońca i dlatego nie nacieszyłam się nią za dużo. Ale teraz w ogrodzie ciągle coś nowego zakwita , więc jest co podziwiać. :)

Ogród po całodniowym deszczu odżył . Żeby mocno nawodnić glebę to pewnie musiałoby padać tydzień ale dobre i to. Widać dokładnie jaka jest różnica między deszczem a podlewaniem z węża.
Majowy ogród w pełnym rozkwicie.

nowy nabytek

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, takasobie, edulkot, VERA, chester633, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu, Danusia ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Ogród Iny 2020/05/12 23:12 #200677

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
Inuś -to niech ten deszcz pada jak najczęściej ....i u mnie podlało hu_rra oby nie zmroziło nam roślin to będzie pieknie :hejka
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród Iny 2020/05/12 23:16 #200678

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Muszę podzielić posta, bo tak "mieli", że boję się ,że wszystko pójdzie w kosmos. wink-3

ścieżka zrobiona. Może nie jest najładniejsza ale na miarę moich ostatnio okrojonych finansów. ;) Kupiliśmy najtańsze z możliwych płytek . Może jak rośliny posadzone między nimi podrosną będzie ładniej. Najważniejsze, że już po piachu nie chodzimy.

Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, Gabriel, takasobie, edulkot, VERA, chester633, Semper, nowababka, nelu-pelu ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Ogród Iny 2020/05/13 11:14 #200705

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Platynowy forowicz
Inuś dzieli nas jakieś 170 km a jaka różnica w zaawansowaniu wiosny.. :lol: Pięknie masz..

Czyżby już kwitła pontyjka..? Palibin u mnie jeszcze też w pączkach... nieśmiało zaczynają kwitnąć
azalki japońskie, ale nie wiem co zastanę po dwóch nocach z przymrozkiem...
Pozdrawiam, Nela
Czas generowania strony: 0.105 s.