Tetraploidalny sport hosty 'Summer Serenade' ( Hans Hansen i Shady Oaks Nursery z Minnesoty , 2007r.)
Wielkość - wysokość 60-65 cm Liście - żółte z szerokim zielonym marginesem , lekko falujące Kwiaty - jasno lawendowe Wzrost - średni Stanowisko - cień , półcień
16 maja
17 maja
30 maja
6 czerwca
11 czerwca
Beata
Ostatnio zmieniany: 2019/01/25 21:21 przez Efkaraj.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Hosta Roy Klehm rośnie u mnie od 2014roku, kupiona została u Fransena, jako1-kłowa sadzonka z in vitro. Wyrosła na krępą, mocną hostę o wyraźnych barwach. Choć rośnie na zimnym Sławojkowie, nigdy mocniej nie przemarzła - nie dam sobie głowy uciąć,ale być może później startuje. Rośnie na wilgotnym, zasobnym stanowisku.
Moja w tamtym roku początkiem lata , podgniła przy samej ziemi , musiałam ją podleczyć , wyciąć chore ogonki liściowe i podlać środkiem grzybobójczym . Nie pamiętam ,czy kupiłam ją w tamtym roku , czy w poprzednim .
Chodziłam patrzeć czy się nie pomyliłam , bo na zdjęciu środek liścia jest ciemny , a w tamtym roku , przecież był jasny ,ale pewnie tak ma być i się jeszcze odmieni . A może się nie odmieni i coś jej się dziwnego stało , bo to przecież ta sama z pierwszego postu , czyżby mogła wrócić do Summer Serenade ,ale przecież nie , bo też środek miałby być jasny ?
13 maja
Beata
Ostatnio zmieniany: 2019/05/16 19:46 przez beatazg.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.