Jolu, w jakim wieku jest twoja hosta i w jakim tempie przyrasta? Mogłabyś nam zapodać tu aktualne zdjęcia?
Świetnie jest dobrać tej hoście jasne stanowisko z niepalącym słońcem, zasobne i wilgotne. Dostep do rozproszonych promieni słonecznych pozwoli jej się wybarwić na złocisty kolor i kontrast z marginesem będzie mniej...oczywisty. Hosta zrobi się nam bardziej pastelowa.
Mateczną rośline podzieliłam 3 lata temu na 3 sadzonki - 2 zostały u mnie .Przedstawiona na zdjęciu, jako sadzonka jednokłowa, dostała takie właśnie sporo podlewane, jasne miejsce w świetlistym cieniu brzóz. Ładnie się wybarwia, choć nie przyrasta zbyt szybko. Affa napisałą w pierwszym poscie,że Winter Snow ma dobre tempo wzrostu...
Moje obie hosty tej odmiany co rok przyrastają średnio o 1 kieł. Wg mnie, ma ona umiarkowane tempo wzrostu. Jeśli ktoś ma inne doświadczenia, proszę o głos.
fot.28.08.2016r , roślina 3-letnia z podziału (1-2-3)
Drugi egzemplarz tej hosty trafił właśnie na mocniej cienistą część działki, wraz z innymi hostami pochodzacymi od Sum and Substance. Nie mam więc fotek, ale bedę mogła porównywać , jak rozwijają się w nieco odmiennych warunkach.
.